Novi prijedlog za zagrebačke ugostitelje: Proširene terase će se naplaćivati, a evo i koliko

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL/ Ilustracija

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera, ugostitelji su proširili terase kafića i restorana, a taj su prostor mogli koristiti bez naknade. No, to bi se moglo uskoro promijeniti jer se jednom od točaka dnevnog reda na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba predlaže da se prostor i dalje može koristiti, ali uz jedan uvjet. Naime, u predloženoj odluci stoji da bi ugostitelji terase mogli koristiti do 30. lipnja 2022. godine, no za to će morati plaćati i naknadu koja ovisi o lokaciji. Sukladno tomu, naknada bi iznosila 38 kuna za prvu zonu, odnosno u ulicama oko Trga bana Jelačića, 32 za drugu, 25 za treću i19 kuna za četvrtu zonu, piše Večernji list.

“Korisnici će sklopiti s Gradom Zagrebom ugovor o korištenju proširene otvorene terase uz plaćanje naknade, a ne pristupe li potpisivanju ili ne opravdaju svoj izostanak u roku od osam dana, smatrat će se da su odustali”, navodi u predloženoj odluci.

Kao obrazloženje navodi se činjenica da ugostitelji sad mogu raditi i unutar lokala, stoga ako i dalje žele koristiti proširene terase, moraju platiti naknadu za to. O ovoj će odluci skupštinari glasati 28. listopada.

Predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žaklina Troskot otkrila je da se priča o spomenutim naknadama, no da to nije sve.

“Morat ćemo plaćati cijelu terasu, a ne samo prošireni dio, premda po istoj cijeni. Odluku ne mogu komentirati, svaki će ugostitelj odlučiti isplati li mu se i dalje imati proširenu terasu”, poručila je Troskot.


Komentari