NOVI PREOKRET U ŽIVOM ZIDU: U tajnosti održali osnivačku skupštinu nove stranke

FOTO: Borna Filic/PIXSELL

U potpunoj tajnosti, daleko od novinara, članovi i vodstvo sadašnjeg Živog zida održali su osnivačku skupštinu nove stranke.

Skupština se trebala održati u njihovim prostorima u centru grada, no kada su iz 24sata objavili ovu informaciju, došlo je do promjene lokacije i članstvo je pozvano u udaljene Sesvete.

Ivan Pernar, saborski zastupnik i dosadašnji supredsjednik Živog zida je poručio novinaru 24sata da osnivanje stranke nije javna informacija, nego njihova interna stvar i da nema što o tome pričati. Zato su svim silama željeli izbjeći novinare i bilo kakvo objašnjavanje javnosti i svojim biračima zašto osnivaju novu stranku.

Samo neslužbeno, od upućenih, 24sata doznaje da se okupilo oko 180 članova. Izglasali su da se nova stranka zove Jedina opcija. To je inače bilo ime koalicije u kojoj je Živi zid išao na izbore na kojima su zajedno osvojili osam saborskih mandata. Od toga su trenutačno četiri Živoga zida. Ime Jedina opcija je smislio sad već bivši supredsjednik Hrvoje Runtić koji je Živi zid napustio uz teške optužbe o samovolji, pa čak i mitu i crnim fondovima u kampanji.

Novu stranku neće voditi niti Sinčić niti Pernar, a ni Palfi

Kako 24sata neslužbeno saznaje, novu stranku neće voditi Ivan Sinčić, niti Ivan Pernar niti Sinčićeva supruga Vladimira Palfi. Oni su u novoj stranci članovi deveteročlanog Glavnog odbora. Za čelnike Jedini opcije su izabrani studenti, članovi Živoga zida. Predsjednik je, prema neslužbenim informacijama Tišnjanin Lovre Crvelin. Dopredsjednik je Matija Matić iz Sesveta.

Podsjećamo, Ministarstvo uprave odbilo je prvi pokušaj da registriraju stranku “Živi zid Ivan Sinčić” zbog prevelike sličnosti s aktualnim Živim zidom, no to, piše 24sata, ne žele službeno reći.  Za to postoje dva razloga. Prvi je taj da policija ispituje ozbiljne optužbe da su Pernar, Palfi i Sinčić preuzeli vlast u Živom zidu lani krivotvorenjem potpisa ostalih članova. Drugi razlog je osigurati da novac koji će ići iz proračuna za rad stranke dođe u novu stranku.


Komentari