Novi plan Milana Bandića: širi se “most ljubavi”

Foto: Facebook/ Tihomir Milovac

Čini se kako gradonačelnik Milan Bandić ponovno ima “arhitektonski plan”. Ovaj put će opravdati nefunkcionalnost “mosta ljubavi”, koji spaja park iza hotela Esplanade s Botaničkim vrtom, tako što će napraviti šetnicu do stražnjeg zida u Runjaninovoj ulici.

Facebook objavu Tihomira Milovca prenosimo u cijelosti:

“Nije sve u magnolijama i zelenoj travi na Trgu žrtava fašizma. Ima nešto i u Botaničkom vrtu što je izazvalo gradonačelnika da tamo projektira svoj novi urbanistički uradak.
Prolazi taj novi Bandićev napad na zelene gradske zone prilično nezapaženo, ali evo o čemu se radi.
Da bi opravdao nefunkcionalnost mosta (“ljubavi” kako ga je imenovao) preko Miramarske i besmisleno povezivanje nekakvog “trim” parka iza hotela Esplanade sa Botaničkim vrtom sada su njegovi genijalni urbanistički umovi i arhitekte smislili put, šetnicu od tog mosta duž botaničkog koja završava na stražnjem zidu (dakle nigdje) narodnjačkog kluba u Runjaninovoj. Put je tik uz prugu, ali je zato opremljen desecima betonskih stupova koji će biti tzv. pergola. Kao, bit će namijenjen pješacima koji će od Glavnog klodvora ići baš u Runjaninovu, pa da ne idu Mihanovićevom koja je paralelna ulica u neposrednoj blizini. Vrhunac urbanističke gluposti! Niti je most privlačan pješacima, a šetnja tik uz prugu još manje. Botanički vrt imao je zelenu barijeru prema pruzi, a sad će dobiti betonsku pergolu i pogled na vlakove u prolazu (!).
To na što taj čovjek troši naše novce i pri tome devastira čega god se primi doista prelazi svaku mjeru i treba ga se riješiti što prije!”


Komentari