NOVI OBJEKT NA LAŠĆINI: Moderan Dom za starije osobe

FOTO: Zagreb.hr

U potpunosti opremljen s modernim dnevnim boravkom, blagovaonicom i kuhinjom koji udovoljavaju najvišim stručnim standardima.

“Ovaj Dom, koji će uskoro primiti oko 200 korisnika, zadovoljava najviše europske standarde te našim starijim sugrađanima nudi mnogo popratnih sadržaja”, rekao je jutros gradonačelnik Milan Bandić prilikom obilaska novog objekta na Lašćini, a što ga je Grad Zagreb preuzeo na upravljanje.

“Radi se o objektu koji će nam biti model za izgradnju budućih umirovljeničkih domova, od kojih će prvi biti u Markuševcu”, dodao je gradonačelnik te je najavio posjet Domu već za mjesec dana, a nakon što se u njega smjeste korisnici.

Kako je objasnila Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, gradonačelnik je u ime Grada Zagreba sklopio ugovor o kupoprodaji opremljenog objekta za smještaj starijih osoba s tvrtkom Animus primo d.o.o., čiji su predstavnici danas predali ključeve novog Doma predstavnicima Grada.

FOTO: Zagreb.hr
FOTO: Zagreb.hr
[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Dom će pružati smještaj za 60 korisnika u stambenome dijelu; 113 korisnika koji trebaju pojačanu njegu i 24 korisnika oboljela od demencije, npr. Alzheimerove bolesti na dva specijalizirana odjela. Radovi na izgradnji Doma u vrijednosti od 93 milijuna kuna bez PDV-a su započeli u srpnju prošle godine, a 30. studenog ove godine je ishođena uporabna dozvola, čime su uvjeti po kojima Grad može preuzeti upravljanje nad objektom ispunjeni.[/box]

“Ovaj Dom je opremljen s modernim dnevnim boravkom, blagovaonicom i kuhinjom koji udovoljavaju najvišim stručnim standardima. Također, nudi i ambulantnu rehabilitacijsku terapiju, a u prekrasnome ambijentu se nalazi i kapelica. Prve korisnike očekujemo u roku od 30 dana”, rekla je pročelnica Fortuna dodavši kako će ubuduće svaki novi dom za starije u Zagrebu biti opremljen sličnim sadržajima te kako će moći primati korisnike koji zahtijevaju pojačanu skrb.


Komentari