NOVI NAČIN ODVOZA OTPADA: Od 1. kolovoza 30% jeftiniji računi

Milan Bandić/Facebook

Mogu odložiti više od 30 različitih vrsta otpada (papir, plastika, metal…) te glomazni otpad iz domaćinstava.

Građani kvarta Gornji grad-Medveščak mogu od jučer bez naknade odlagati različite vrste otpada na križanju ulica Horvatovac i Ružičnjak , u novom mobilnom reciklažnom dvorištu, trećem takvom u gradu.

Nakon Brezovice i Trnja, ovo je  reciklažno dvorište u Zagrebu u kojem građani, bez naknade, mogu predati manje količine otpada, rekla je članica Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić, dok je voditeljica podružnice Čistoća Marina Lovrečki naglasila da su građani prepoznali mobilna reciklažna dvorišta i koriste ih. Mogu odložiti više od 30 različitih vrsta otpada (papir, plastika, metal…) te glomazni otpad iz domaćinstava. Smisao je mobilnih reciklažnih dvorišta da budu dostupna svim građanima, objasnila je Lovrečki dodavši da je u pripremi određivanje lokacije za još dva mobilna reciklažna dvorišta – u gradskim četvrtima Podsljeme i Trešnjevka Jug.

Milan Bandić/Facebook
Milan Bandić/Facebook

Osvrnuvši se na situaciju u GČ Črnomerec, gdje su stanovnici izrazili nezadovoljstvo lokacijom mobilnog reciklažnog dvorišta, gradonačelnik Bandić uputio je apel sugrađanima pozvavši ih da postignu dogovor sa Vijećem gradske četvrti, istaknuvši kako je postavljanje dvorišta u interesu samih građana. Mogu najaviti da ćemo s 1. kolovozom započeti s novim načinom odvoza otpada, o čemu ćemo više reći na konferenciji za novinare koja će se uskoro održati u prostorima Čistoće, dodao je gradonačelnik objasnivši da će se od tog datuma otpad odvoziti dva puta tjedno, umjesto dosadašnjih tri. Time će se, rekao je, smanjiti računi građana za 30%, a napravit će se uštede i u samome poslovanju podružnice Čistoća.

Radno vrijeme ovog mobilnog reciklažnog dvorišta bit će prilagođeno potrebama stanovnika, kako bi otpad mogli razdvojiti ujutro prije posla, ili navečer kad se vrate kući, zaključio je zagrebački gradonačelnik, pa je tako dao preporuku da ljetno radno vrijeme bude od 5 do 22 sata, a zimsko od 6,30 do 20 sati.

MIlan Bandić/Facebook
MIlan Bandić/Facebook

Komentari