NOVI MODEL SKUPLJANJA OTPADA JE PRED VRATIMA! Je li Zagreb spreman? ‘Svi kukaju da ih neće koristiti, a sve razgrabljene’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Novi sustav odvoza otpada u Zagrebu počinje 1. listopada. Tako će građani od subote biti obvezni koristiti plave ”ZG vrećice” za miješani otpad, a one koji se toga ne budu pridržavali – čeka kazna.

S obzirom na to da je novi model već na vratima, pitali smo čitatelje jesu li spremni.

“Gluposti, svugdje gdje postoje određene vrste vreća za smeće što su uvedene zakonom moraju biti besplatne svakom građaninu. Ovo je čisti apsurd, ali našli su narod koji sluša sve sto im se naređuje”, oštra je čitateljica.

“Kupit ću kada budu dostupne ove jeftinije. Do tada me nemaju pravo kaznit. Mogli su očekivati da će jeftinijih trebati više proizvesti”, rezolutna je čitateljica.

1 euro = 7,53450 kuna

“Svi kukaju kako su te plave vrećice skupe i kako neće u njih bacati smeće, a sve su razgrabljene. U dućanima samo ostale one najskuplje od 80 kn”, piše čitateljica.

“Vrijeme je da se uvede red”

“Uz cijenu smeća bi trebale vrećice biti besplatne. Svaki mjesec dvije vrećice tjedno, ako treba više, mora tražiti zahtjevom koliko mu treba”, smatra čitatelj.

“Mi koji imamo djecu imamo pravo na 4 vrećice od 10 L mjesečno besplatno. Hvala, baš ste darežljivi”, piše čitateljica.

“Naravno da jesam. Stvarno je vrijeme da se uvede red. A svi ovi što ‘nisam’ i ‘neću’, doviđenja. Ili se prilagodite. Ako živite u Zagrebu, i želite biti Zagrepčani. Dajte više promijenite svijest”, jasna je čitateljica.

“Kupila i razočarala se. Sama čvrstoća vrećice je odlična, ali se svaka (4 kom) prilikom otvaranja oderala na spoju (varu) gore kod vezica. Vidi se da spoj nije dobar. Nadam se da će se i taj problem riješiti”, žali se čitateljica.


Komentari