Novi detalji o teškoj prometnoj nesreći, vozačica je lagala?

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U teškoj prometnoj nesreći na pružnom prijelazu Brdovec u kojoj je u nedjelju u 20.20 sati smrtno stradala Anita B., a lakše su ozlijeđene dvije sestre, zvučno-svjetlosna signalizacija bila je ispravna.

Rezultati su to prvih očevida koji su provedeni na mjestu nesreće, a isto su utvrdili i policija i stručnjaci iz HŽ-a po nalogu zamjenice općinske državne odvjetnice koja je rukovodila očevidom.

Iako je 25-godišnja vozačica Mercedesa, a jedna od dviju stradalih blizanki, tvrdila kako zvučno-svjetlosna signalizacija nije bila u funkciji, čini se da nije govorila istinu, navodi Jutarnji.

Sustav upozorenja, čak u slučaju da je bi bio u kvaru, automatskibi obavijestio stanicu i upozorio na obvezu zaustavljanja strojovođi, ali takvog upozorenja nije bilo.

Također, osim zvučno-svjetlosne signalizacije postoji i “Andrijin križ” kao i znak STOP obaveznog zaustavljanja koji obvezuju vozača da zaustavi vozilo i provjeri može li sigurno prijeći prugu vozilom. Možda je očekivala da s obzirom na to da nema putničkog prijevoza, neće naići vlak, zaključuje Jutarnji.

Vozačica i njezina sestra blizanka su lakše ozlijeđene, a vozačica nije bila pod utjecajem alkohola te će protiv nje biti podnesena kaznena prijava redovnim putem.

Nesreća se dogodila na povratku od sestre poginule putnice koja je bila sa sestrama blizankama kod nje u posjeti, a na mjesto nesreće je kasnije došao i suprug stradale putnice koji je doživio živčani slom.

Istraga tek treba utvrditi okolnosti nesreće u kojoj je lokomotiva udarila u osobni automobil u kojem je smrtno stradala putnica u Mercedesu sisačkih oznaka…


Komentari