Novi detalji o noći u kojoj je spašeno Trnje! Policija tvrdi: Muškarac nije priveden zbog provale u ustavu Kuniščak

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebačka policija pojasnila je da 54-godišnjak u naselju Trnje u subotu nije priveden zbog provale u objekt Hrvatskih voda, odnosno otvaranja odvnodnog kanala prema Savi.

Kako piše Jutarnji list, razlog uhićenja je uznemiravanje i vrijeđanje policajaca na očevidu.

Policija navodi da je 25. srpnja 2020. godine oko 12:20 sati zaprimila dojavu o provali u objekt javnog poduzeća Hrvatske vode na Trnjanskom nasipu.

“Na mjesto događaja, nakon dolaska policijskih službenika i tijekom provođenja potrebnih radnji, došao je 54-godišnjak koji je pokušao ući u prostor u koji je provaljeno. Pri tom je izražavao negodovanje, ometao policijske službenike u provođenju službene radnje te ih galameći vrijeđao, da bi u jednom trenutku krenuo zamahivati rukama u smjeru policijskog službenika. Policijski službenik izdao mu je upozorenje da se smiri i da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, a što on nije učinio već je nastavio s takvim ponašanjem.

Nakon što je upozoren da će zbog narušavanja javnog reda i mira biti priveden u službene prostorije 54-godišnjak je i dalje nastavio s opisanim ponašanjem, oglušio se na naredbu zbog čega su ga policijski službenici, radi pružanja aktivnog otpora, uz uporabu sredstava prisile priveli u službene prostorije”, kažu u zagrebačkoj policiji.


Dodaju da je provedenim kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 54-godišnjak, pod utjecajem alkohola (0,88 g/kg), počinio prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Velika svađa u Otvorenom: Čovjek koji je spasio Trnje suočio se s odgovornima za ustavu Kuniščak

Komentari

loading...