Novi detalji o kućici na Sljemenu gdje je Bernardić pozirao s kuhanim vinom: Bila im je navodno i inspekcija

foto: Davor Bernardić/Instagram

Bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić, našao je jedini ugostiteljski objekt koji je radio i to na Sljemenu.

Slikao se kako pije kuhano vino ispred kućice te to potom objavio na Facebooku. Nakon toga je priča dobila dodatan zaplet. Index je doznao da je kućica zatvorena, a to su im neslužbeno potvrdili iz Stožera.

Dan kasnije javila se vlasnica koja tvrdi da kućica nije zatvorena. Vlasnica kućice je tvrdila kako ih nije posjetila nikakva inspekcija. Za Dnevnik.hr je rekla je objekt radio “u obliku catering usluge, no ograničeno, s obzirom na to da ne smiju posluživati kuhano vino radi mjera na snazi”.

Ali, nije objasnila zašto su onda Bernardiću poslužili kuhano vino.

“Bero je dugogodišnji posjetitelj zagrebačke gore i kao takvome skuhali smo mu vino, postavili scenografiju i iskoristili zimsku čaroliju za super fotke”, rekla je vlasnica.

Index doznaje kako inspekcija civilne zaštite ipak jest posjetila Sljemensku kućicu, i to dva puta.

Prvi put inspekcija bila u petak

Prvi put je inspekcija tamo bila u petak. Kućica je bila zatvorena i nije bilo ni djelatnika ni vlasnice. Inspektor je zaključio kako su kućicu zatvorili kako bi izbjegli sankcije, što korespondira s informacijama koje je spomenuti portal dobio, a to je da je vlasnik sam zatvorio kućicu.

Kako tvrdi Index, inspekcija je kućicu opet posjetila u subotu, no i tada je bila zatvorena. Inspektori su nakon dva posjeta zaključili da kućica ne radi pa nije bilo ni potrebe za njezinim zatvaranjem.

“Kako bi održali ovo mjesto od ludila koje svijetom vlada, odlučili smo danas, 5.12.2020. da će Sljemenska kućica biti zatvorena do daljnjega, a sve iz razloga kako bi očuvali mogućnost boravka na otvorenom, kao i naše džepove”, stoji na obavijesti na kućici, vidljivo je iz fotografija koje im je poslao čitatelj.


Komentari