Novi detalji o muškarcu koji je pucao po Utrini: ‘Procurilo’ što je iskoristio kao povod za divljački čin

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Hrvoje Marić (34), koji je u petak oko podne pucao po Utrini, u blizini dječjeg vrtića i osnovne škole, u subotu oko 16 sati prepraćen je na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

Prije toga je bio na triježnjenju u jedinici za zadržavanje jer mu je pri uhićenju izmjereno  1,08 promila alkohola u krvi. Prošao je i kriminalističku obradu, a policija je u subotu nakon dovršetka istrage protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog nedopuštenog držanja vatrenoga oružja i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, piše Jutarnji.

Prema saznanjima Jutarnjeg, pred policijskim istražiteljima Marić se odlučio braniti šutnjom.

Povod pucnjavi bila je njegova svađa sa suprugom, a kako navode susjedi, navodno su se u četvrtak navečer Marić i supruga posvađali ispred zgrade te je ona odlučila napustiti stan u kojem je živjela s Marićem i njihovim malodobnim djetetom.

Marić je nakon svađe nastavio piti, a u petak ujutro je izvadio i kalašnjikov počeo pucati u zrak, zbog čega je izazvao paniku među stanarima, ali i u obližnjem vrtiću u kojem su odgajateljice skrivale djecu kako ih ne bi pogodio neki zalutali metak.

Interventna policija upala je u njegov stan te su ga srušili na pod i vezali, a Marić zbog količine promila u krvi nije pružao otpor.

Inače, za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom zakon Hrvoje Marić može dobiti zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina, a za posjedovanje automatske puške do tri godine zatvora.


Komentari