NOVI BIZARAN ISTUP RAVNATELJA SREBRNJAKA: ’U frižideru ostaju čamiti ’neiskorišteni’ embriji’, prozvao i SDP pa se predomislio

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Novi ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, Darko Richter, javnosti poznat i kao “hrvatski doktor House”, našao se pod mikroskopom javnosti zbog izjava za Glas Koncila prije 11 godina, a sada se i sam oglasio na svom Facebook profilu.

Objavio je kratki tekst o roditeljstvu gdje o sebi govori u trećem licu pa zaključuje: “Svatko neka si odabere način na koji želi postati roditeljem. Ne miješam se u to. Ali, neka se okane pitanja savjesti, u političkim obračunima. Nadam se da je sami još imaju, barem malo”.

Foto: Screenshot

Direktno na SDP

No, pratitelji su ga upozorili da se u povijesti uređivanja vidi i njegova nešto duža poruka objavljena ranije, a u kojoj direktno proziva SDP, Grbina, Račana pa i Peteka… Podsjetimo, iz SDP-a su istaknuli kako će tražiti da se odluka o njegovu imenovanju preispita, a navode i kako se ne slažu s njegovim stavovima.

“Ali, kada neki čuju da ja ne podržavam izvantjelesnu oplodnju u njezinim raznim metodološkim varijantama, i da si savjest ne želim opteretiti tim činom kojeg je kasnije teško okajati, ako ne zbog drugoga, ono zbog činjenice da u nekom frižideru ostaju čamiti ’neiskorišteni’ embriji nakon svake umjetne oplodnje, koji su ljudska bića, a onima koji misle da nisu, napominjem da njihov pravni status nije jasan nikome, i da se nitko ne usuđuje napisati zakon da netko drugi mora te embrije likvidirati, onda to izaziva zgražanje onih, koji su pravni nasljednici komunističke partije koja je 1945. netremice decimirala hrvatski narod od čega se nismo oporavili do dana današnjega”, objavio je Richter prvotno.

“Ja vjerujem u besmrtnu dušu, svoju, i svakog ljudskog bića od začeća do smrti, i vjerujem u Posljednji Sud. Vjerujem. Kao i svatko, bojim se učiniti nešto što bih si sam teško oprostio. Partijcima je to neprihvatljivo, oni nikome ne žele odgovarati, i onima poput mene žele praktički zabraniti da postojim u svim svojim ljudskim dimenzijama, dok je partija koje su članovi pravni sljednik nositelja odgovornosti za najgora zlodjela u povijesti nad hrvatskim narodom.

Želim im oporavak, ali očito to ne ide općom katarzom, nego, kako sada gledamo, raskolom, jer, nisu svi isti, i ne žele svi nositi terete komunističkih zločina. Račan, Grbin i tzv. nezavisni Petek su obični tvrdolinijaši kojima govor mržnje izvire iz mnogih rečenica njihovih optužujućih laži. Neka pogledaju sebe u ogledalo i dugo se zamisle”, zaključio je.

Foto: Screenshot

Komentari