NOVI APSURD SLJEMENSKE ŽIČARE: Plaćamo 260 tisuća kuna za 30-ak zaposlenika koji održavaju objekt koji NE RADI

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Unatoč tome što sljemenska žičara nije dobila uporabnu dozvolu jer proizvodi buku glasniju od one koja je dopuštena te radi toga nije ni u uporabi od strane građana, kako doznaje Dnevnik.hr, u tom kompleksu je već zaposleno 32 ljudi.

Oni dakako nisu zaduženi za posjetitelje jer istih nema, ali održavaju sustav žičare što se odnosi na kabine koje i dalje voze samo probne vožnje. Da stvar bude još gora, njih plaćamo 260.000 kuna mjesečno.

Da je posao oko ove žičare koruptivan, smatra i Renato Petek, danas dio vladajuće većine, a nekada oporbenjak. Mišljenja je da će u sklopu dosadašnjih uhićenja biti i onih koji su vezani za samu žičaru, ali se nada i da će ista proraditi jer velika je to investicija da sada stoji.

Veliki izazov

Govori kako je pred novim gradonačelnikom veliki izazov, a to je kako raščistiti cijelu situaciju. “S jedne strane financijski segment koji je sada poprilično jasan, a to je otprilike 750 milijuna kuna od 1000 kuna po glavi stanovnika i to je nešto što sada što ne možemo mijenjati, no možda oko toga će biti nekih procesa”, rekao je.

Naposljetku, osvrnuo se i na sigurnost žičare pa istaknuo kako je dodatno ojačavana konstrukcija objekta donje postaje i to na nekoliko razina.

Komentari