NOVE VREĆICE ZA OTPAD OD DANAS U PRODAJI! Objavljena karta sa svim prodajnim lokacijama

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Nove zagrebačke vrećice za otpad kreću u prodaju od danas, 15. rujna.

Obznanio je to ZG Holding, navodeći kako se radi o pravednijem načinu prikupljanja i naplate otpada.

Vrećice će biti dostupne za kupnju na više od 500 lokacija diljem Zagreba (trgovine, trgovački centri, kiosci, poslovnice Zagrebačkog holdinga i druga mjesta”, a također je objavljena i interaktivna karta na kojoj se mogu vidjeti sve lokacije gdje se nove vrećice mogu kupiti.

Podsjetimo, novim vrećicama se naplaćuje varijabilni dio cijene odvoza otpada, a ovisno o veličini vrećice i količini proizvedenog otpada u kućanstvu, toliko će iznositi i njena cijena.  fiksni dio cijene iznositi će 45 kuna za privatne i 90 kuna za poslovne korisnike.

Tko više razdvaja otpad manje plaća, što je grad istaknuo kao pravedan model, ujedno i najjeftiniji koji su mogli smisliti.

Radi razvrstavanja otpada tu su još i vrećice za plastiku i biootpad koje će se dijeliti besplatno.

Novi model naplate odvoza otpada kreće od prvog listopada,  podsjetimo, riječ je o tormjesečnoj odgodi kako se ova komunalna promjena prvotno bila planirana za 1. srpnja.

Nove ZG vrećice dolaze u veličinama od 10, 20 i 40 litara koje će građani u vlastitom trošku nabavljati po cijeni od 20, 40, 80 kuna za deset komada, odnosno po 2,4 i 8 kn po jednoj vrećici. Napravljene su od recikliranog materijala.


Komentari