Nove promjene u javnom prijevozu: Od ponedjeljka još dvije tramvajske linije kreću u promet

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

U ponedjeljak, 04. svibnja, kreće druga faza puštanja tramvajskog prometa, a u njoj će se ponovno osposobiti tramvajske linije 7 i 12, koje voze do Dupca, odnosno Dubrave, objavio je na svojoj Facebook stranici Sindikat vozača i prometnih radnika ZET-a Zagreb.

Linija 7 vozit će svojom uobičajenom trasom preko Savskog mosta, Avenije Dubrovnik i Šubićeve do Dubrave i Dupca, dok će 12-ica s Remize prometovati izmijenjeno po Vukovarskoj i Šubićevoj do terminala Dubrava.

Novost je i da se linija 5 vraća na svoju redovnu trasu prema Dubravi i Prečkom, a linije 3 i 14 vozit će kao i do sada.

Linije će prometovati po nedjeljnom rasporedu, a bit će objavljen na oglasnim pločama i na službenim stranicama ZET-a.

I nadalje su u prometu autobusne linije koje voze trasama noćnih linija (31 Črnomerec – Savski most, 32 Prečko – Borongaj, 33 Gračansko Dolje – Savišće i 34 Ljubljanica – Dubec), a u prometu je i Zagrebačka uspinjača.

Uvedene su i autobusne linije 172 (Črnomerec – Zaprešić), 174 (Zaprešić – Žejinci), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 182 (Trg Mladosti – Groblje Zaprešić – Šibice). Voze uobičajenim trasama, kao i prije obustave javnog prometa, ali prema prilagođenom redu vožnje.

Iz ZET-a su dodali kako će se ostale tramvajske linije uspostavljat  naknadno i postupno, sukladno sigurnosnim procjenama i tehničkim okolnostima na trasama kojima prolaze.


Komentari