Nove nevolje za Zagrepčane čiji su stanovi stradali u potresu: Kiša im dodatno uništila domove

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Stanari oštećenih nekretnina u središtu grada naišli su na nove nevolje kada su proteklih dana kiša i snažni pljuskovi pogodili Zagreb, piše Jutarnji list.

“Na tavanu su bili hamperi – izlila sam danas oko 30 litara vode, hvala Bogu na stropu nema ništa vlažnog. Kad počne kiša, stavljam tajmer na dva sata i kontrola – jesu li hamperi puni ili…”, opisala je Božena Sraga na društvenim mrežama stanje u svom potkrovlju na Jordanovcu nakon što je pala jaka kiša.

U potresu im je na zgradi stradalo krovište, pa su ga prekrili folijom dok ga majstori ne dođu sanirati. “Dogovorili smo popravak krovišta, ali eto nisu stigli na vrijeme”, kaže Sraga.

Juraj Turner, kaže da je stan na drugom katu u Novoj Vesi protekli tjedan počeo renovirati, pa da se neugodno iznenadio kad je vidio da se voda probila kroz strop.

“Četiri dimnjaka su se srušila u potresu pa su skinuta. Na ta mjesta na krovištu majstori su postavili cerade i najlon, ali voda se svejedno probila i prošla kroz strop”, ispričao je Turner.

Zagrebačke vatrogasce jučer su također kontaktirali neki građani kojima je voda probila na mjestima na kojima su im uklonili dimnjake, no oni su im objasnili da ne mogu popravljati krovove.

Voda i vlaga probile su u mnoge stanove, a stručnjaci upozoravaju građane da pripaze i na elektroinstalacije jer obično uz njih, kažu, “voda nađe najlakši put”.


Komentari