NOVE MJERE NISU UNIŠTILE SVADBE, UNIŠTILE SU IH I STARE: Inače dupkom puni termini prosinca zjape prazni odavno!

foto:pexels

Iako su prema mjerama stožera civilne zaštite iz listopada, na svadbama mogli plesati jedino mladenci i njihovi roditelji ili uži članovi obitelji na samom početku slavlja, dok je ostali ples bio zabranje, a i svaka osoba je oko sebe je trebala imati najmanje četiri metra kvadratna praznog prostora, a u slučaju da pozivaju više od 50 uzvanika, mladenci su trebali organizirati i covid redare.

Sada, prema najnovijim mjerama svadbene svečanosti su u potpunosti zabranjene, no ta odluka i nije previše zatekla vlasnike sala za vjenčanja.

Loft, objekt koji organizira i ugošćuje svadbene svečanosti, ne iznenađuje najnovija odluka, dapače kazali su za Dnevno kako su svadbe zabranjene već neko vrijeme što zapravo znači da su mladenci gore navedena ograničenja već tada shvatili kao direktnu zabranu.

“Sve nam je otkazano u prosincu”, govori Marijan Galić pa dodaje: “ukupno 26 vjenčanja na tri lokacije”.

Upitan o trendu organiziranja vjenčanja u studenom i prosincu, mjesecima koji glase kao hladni, a s time i manje popularni za ovakve svečanosti, dodao je:

“Mi smo bili popunjeni do kraja godine na sve petke i subote pa čak i Novu Godinu. Tada su bile planirane svadbe.”

Naposljetku, u novim mjerama stožera koje je predstavio premijer Andrej Plenković stoji kako su zabranjene svadbene svečanosti, ali na privatnim okupljanjima i svečanostima smije se okupiti 10 osoba. Hoće li to mladenci iskoristiti pa ipak održati svadbu?

“Mladenci koji ugovaraju vjenčanje neće ga raditi za deset osoba, bez benda i svega drugoga. Ta takozvana rupa o broju okupljenih ostavljena je pretpostavljam za restorane i organizaciju svečanosti u njima”, smatra.

Istog je mišljenja i Valentina Vrhovec iz Sale Ivana, smještene u Sv. Ivanu Zelini.

U njenom slučaju otkazane su četiri svadbene svečanosti u prosincu, a ističe, zimske svadbe izrazito su se pokazale popularne godinama unatrag.

“Mi godinama unatrag nismo imali slobodnog termina svaki petak i subotu do Božića i Nove Godine”, govori pa komentira “rupu u mjerama” ističući kako zaista s prethodnim ograničenjima ovih svečanosti, svadbe su već ranije otkazivane.

“Svadbene svečanosti s malo ljudi u ovako velikom prostoru nisu financijski isplative”, zaključuje.

Komentari

loading...