Nove kante za otpad!: Projekt vrijedan 35 milijuna kuna

IZVOR: SLužbene stranice Grada Zagreba

Čistoća je pola zdravlja, a tu uzreku poštuje i Grad Zagreb pokazujući to aktima poput zamjene starih spremnika otpada novima. Ova je akcija krenula jučer, a pretpostavlja se da će kroz četiri godine će biti do kraja realizirana. Ovo je projekt Zagrebačkog holdinga, a potporu mu pruža Grad Zagreb.

IZVOR: SLužbene stranice Grada Zagreba

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako je osigurano ukupno 15 500 novih košarica, od čega je 14 000 samostojećih za sitni otpad, 500 zidnih košarica te 1 000  košarica za zbrinjavanje životinjskih fekalija, a za cijeli projekt izdvojeno je 35 milijuna kuna.

“Iako je okvirnim sporazumom propisan rok od četiri godine, uvjeren sam da ćemo sve košarice uspjeti instalirat kroz tri godine. Na natječaju smo tražili da se dizajniraju košarice koje će objedinjavati tri stvari: da budu funkcionalne, estetski atraktivne i da se uklope u ambijent. Ovime uređujemo svoj grad, činimo ga ljepšim, čistim i urednim”, dodao je gradonačelnik.

IZVOR: SLužbene stranice Grada Zagreba

Voditelj podružnice Čistoća Jure Leko objasnio je kako se dosadašnje košarice mijenjaju novim vizualom koji obuhvaća samostojeće košarice za sitni otpad s pepeljarom i betonskim postoljem zapremine 35l i 55l, zidne košarice za sitni otpad s pepeljarom volumena 35l te košarice za životinjske fekalije s betonskim postoljem zapremine 35l.

“Ove godine imamo u planu postaviti 1980 novih komada i to na području gradskih četvrti: Gornji grad – Medveščak, Donji grad i Trnje”zaključio je Leko.  

Većinu koševa zamijenit će podružnica Čistoća u sklopu svog redovnog djelovanja, dok će manji dio postaviti podružnica Zrinjevac na javnim zelenim površinama. Zamjena će se obavljati sukcesivno i to od centra grada prema rubnim dijelovima.


 

Komentari

loading...
-->