Nova ZET linija 120 konačno u optjecaju no nije sve ni idealno

autobusi.org - ilustracija

Linija zvana čežnja, ZET-ova linija 120  ako se pita stanovnike Gajnica konačno i službeno prometuje s produženom rutom prometovanja. Svi sretni i zadovoljni, no jeli to baš tako?

Donedavno je prometovala samo do tog kvarta, no sada s terminala na Črnomercu vozi po Škorpikovoj ulici i ide sve do Prečkog, usput prolazeći kroz Jankomir i pokraj Španskog.

Produženje su stanovnici zapadnog dijela grada godinama tražili, a od 21. listopada ZET im je i udovoljio, doduše zasad samo na probni rok od tri mjeseca. Postigne li se dovoljna količina prometa, bit će uvedena i trajno. A od nje koristi imaju svi, a ponajprije stanovnici Gajnica.

Jednom kad stignu na autobusni terminal u Prečkom, naime, dovoljno je da samo prijeđu cestu i sjednu na tramvaj broj 17, koji ih vodi direktno do Jelačićeva trga. Tu je i ZET-ova “petica” koja zapad Zagreba direktno povezuje s Kvatrićem, Maksimirom i Dubravom na istoku. No, sviđa se produžena opcija i onima iz Prečkog jer im je sad puno lakše doći do šoping-centara u Jankomiru i okolici. Donedavno su, pak, i jedni i drugi do susjednih kvartova mogli doći jedino vožnjom prvo do Črnomerca, a zatim presjedati, prenosi Vecernji list.

Jedini problem s kojim se ova linija zasad susreće je premali broj putnika. No to korisnici objašnjavaju time da ljudi još nisu dovoljno informirani o samoj novoj trasi. Drugi problem koji korisnici ističu je taj što linija prometuje svakih 40 minuta.

Da je produljenje linije novost za stanovnike, potvrđuju i u ZET-u, a trenutačno se ne zabrinjavaju previše zbog broja putnika koji se njome voze.

Situacija se kontinuirano prati, no konkretnije zaključke moći ćemo donositi nakon minimalno tri mjeseca, što je uobičajen rok za evaluaciju linije, kazali su iz ZET-a.

Komentari