Nova tramvajska linija u Zagrebu, evo kojom bi trasom trebala voziti

FOTO: Ivan Klindić

Tramvajska linija broj osam trebala bi se produžiti i voziti sve do Ranžirnog kolodvora. Plan njena proširenja dio je velikog projekta rekonstrukcije Sarajevske ceste najavljen još 2016. godine, a Grad je sada spreman za otkup zemljišta na trasi buduće pruge kako bi sve bilo po pravilima službe, piše Večernji.

Traži se tvrtka koja će izraditi parcelacijski elaborat za kupnju koja bi trebala koštati oko 30 milijuna kuna, čemu će se još pribrojiti 50 milijuna kuna vrijedni radovi na pruzi te 65, koliko će stajati rekonstrukcija Sarajevske.

Polasci novog izdanja “osmice” očekuju se svakih 11 minuta, a duž Sarajevske planira se i zeleni pojas uz kojeg će se nalaziti pješačka i biciklistička staza. Krajnji cilj projekta jest spajanje pruge na nadvožnjak koji bi trebao ići iznad Ranžirnog te se spojiti na autocestu do Siska, a plan je da se potrebna sredstva povuku iz fondova Europske unije

Iz Grada su za Večernji kratko rekli kako bi otkup zemljišta trebao započeti na ljeto, a počnu li radovi doista do sredine sljedeće godine, nova pruga bi mogla biti izrealizirana tek 2022. godine.

 

 


Komentari