Nova svjedočanstva o liječniku iz KB Dubrava: ‘Naslonite guzicu na vrata, podignite ruku i recite Pozdrav Poglavniku!’

wiki

Zabrinjavajuće ponašanje ortopeda iz Kliničke bolnice Dubrava, o kojem je Povjerenstvo Ministarstva zdravstva pokrenulo istragu, sve više izlazi na vidjelo. Istraga je pokrenuta nakon što je jedna pacijentica odlučila prepričati medijima što joj je sve izgovorio liječnik.

Nakon što je ona izašla s pričom, ponašanje liječnika potvrdilo je više pacijenata, a već sam početak istrage pokazao je kako njegovo ponašanje nije novost.

Čini se kako je najčešće vrijeđao žene, a muškarci su dolazili “pod paljbu” ako nisu bili dovoljno dominanti ili inteligentni, po njegovom mišljenju. Nije štedio ni djecu.

U nastavku donosimo neke od stvari koje pacijenti tvrde da je liječnik izgovorio.

“Prvo mi se naguzite, a onda lezite onako kako vi žene najviše volite, na leđa s jako raširenim nogama”, “Imate tešku autoimunu bolest; to vam je Božja kazna jer niste svima dali”, “Naslonite guzicu na vrata, podignite ruku i recite “Pozdrav Poglavniku!”, “Razgovarat ću radije s vašim mužem, vi ženske ste neuračunljive. Sviđa li se vama biti njezin rob?”

“Imala sam 13(!!!) godina kad sam bila na pregledu. Koje gadarije je rekao meni, tada djevojčici, danas 38-godišnjoj ženi. Noćne more sam imala od tog bolesnika kao dijete.”

Slučaj je potresao zdravstvo, a pokrenuta je procedura u kojoj ortoped može teoretski ostati bez liječničke licence, piše Jutarnji list.

 


Komentari