NOVA ŠKOLSKA I AKADEMSKA GODINA: Produljenje i izrada novih pretplatnih ZET karata

blog.dnevnik.hr

Zagrebački električni tramvaj, od utorka, 16. kolovoza, započinje s procedurom produljenja postojećih ili izradom novih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2016./2017.


Podsjećamo, učenici i studenti koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju, uz ovjereni Zahtjev ZET-a, produljiti učenički, odnosno studentski status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a. Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

Tijekom mjeseca kolovoza za produljenje statusa ili izradu nove kartice potrebno je ispuniti i ovjeriti zahtjev za izdavanje ZET kartice, a studenti trebaju donijeti i indeks s upisanim tekućim semestrom akademske godine te osobnu iskaznicu. Za izradu nove kartice treba priložiti i fotografiju dimenzija 3 x 3,5 cm, a izrada se naplaćuje 30 kuna. U najkraćem roku kartica će, nakon izrade, biti dostavljena na kućnu adresu ili prodajno mjesto, ovisno o želji putnika.

Međutim, prateći suvremene modele poslovanja, a s ciljem podizanja učeničkih i studentskih standarda na području Zagreba, ZET će i ove godine, početkom rujna, omogućiti  znatno jednostavnije produljenje postojećih pretplatnih karata za javni gradski prijevoz! Tako će produljenje profila na pretplatnim kartama biti omogućeno i na svim kioscima Tiska i iNovina.

Zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK) polaznici onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu, moći će produljiti profil na postojećoj karti bez prethodnog ovjeravanja bilo kakvih dokumenata u tajništvima obrazovnih institucija.

Ukoliko se netko od korisnika neće nalaziti u sustavu, za produljenje profila postojećih pretplatnih karata, također će trebati predati ovjeren Zahtjev ZET-a,  jer prijevoznik  preuzima postojeće podatke iz elektroničkih baza (e-Matica i ISAK).

Napominjemo, kako se svi zahtjevi za izradu novih pretplatnih karata ili produljenje statusa na postojećim, mogu predati, isključivo na prodajnim mjestima ZET-a!

Podsjetimo, produljenje korisničkog profila u skladu s tekućom školskom i akademskom godinom preduvjet je za kupnju pretplatnog kupona po povlaštenoj cijeni.

Učenički statusi od prošle školske godine vrijede do 30. rujna, a studentski do 31. listopada.

Novim korisnicima predlažemo da ZET karticu izrade što prije, jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu!


Komentari