Nova škola u Novom Zagrebu: Otvorena Osnovna škola Središće, čeka se još i vrtić

Foto: Facebook / MIlan Bandić

Danas je, uz prigodan dječji program, otvorena je Osnovna škola Središće, a 150 učenika krenulo je na prvi dan nastave, javlja Radio Sljeme.

Škola će moći primiti ukupno 450 učenika, a nastava će se izvoditi u jednoj smjeni. Školu je otvorio gradonačelnik Milan Bandić te najavio otvorenje vrtića Središće u devetom mjesecu.

Osnovnoškolci iz Središća po prvi su puta u školu krenuli u svom kvartu. Veliko je to olakšanje i i za njihove roditelje koji su ih do sada odvodili u Osnovnu školu Zapruđe i Ivo Andrić, pri čemu su djeca morala prelaziti opasne prometnice kako bi stigla na nastavu.

Nova škola trenutno ima osam razrednih odjeljenja, od predviđenih šesnaest, a nastava se održava do šestog razreda dok se sedmi još formira. Privremena ravnateljica Violeta Vragotuk zadovoljna je brzinom izvođenja radova koji su dovršeni u nepunih godinu dana.

Vrijednost radova iznosi oko 68 milijuna kuna, a njima je zadovoljan i gradonačelnik Milan Bandić koji je svečano otvorio sto jedanaestu gradsku osnovnu školu.

Foto: Facebook / MIlan Bandić

“Mislim da su najsretniji ljudi ovdje iz Središća i dijela Zapruđa, ali Središća prije svega, jer djeca više neće morati prelaziti preko tramvajske pruge Avenijom Dubrovnik. Prekrasno, standardi koje mogu požaljeti i razvijenije europske metropole“, rekao je gradonačelnik Bandić.

U tijeku su i radovi na izgradnji dječjeg vrtića Središće koji će moći primiti dvjesto djece, a nalazi se uz samu školu. Vrijednost tih radova iznosi oko 36 milijuna kuna, a dovršetak je planiran za početak devetog mjeseca.


Komentari