Nova šefica Velesajma našla se u sukobu između dubrovačkog gradonačelnika i Srđ je naš

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U posljednjim prijeporima između dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića i stranke Srđ je grad našla se i nova direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša, koja je 2014. kao potpredsjednica za investicije tvrtke Nova europska ulaganja vodila projekt izgradnje vila ispod Srđa, čemu se SGJ protivio.

Renata Suša je 2014., zbog zastoja u 36 milijuna eura vrijednom nekretninskom projektu “Fenestra Village” u naselju Bosanci, najavljivala tužbe i kaznene prijave zbog prevare županu Nikoli Dobroslaviću i ravnateljici županijskog Zavoda za prostorno uređenje Marini Oreb, odnosno Republici Hrvatskoj.

Na to je podsjetio i Franković na FB u prijeporu sa strankom Srđ je grad u vezi s projektom Lapadskom obalom, gdje je Grad Dubrovnik u sporu s tvrtkom Franje Pašalića Laguna Trade, koncesionarom Marine Frapa.

“Ako Vam je promaklo, VAŠ MOŽEMO je imenovao Renatu Sušu za direktoricu Velesajma. Inače, to Vam je ista ona koja je željela graditi ono mega naselje na Bosanci. Nakon Suzane Brenko (nekadašnje direktorice nekretninske tvrtke Razvoj Golf, op.a.), natrljali su Vam nos i s Renatom. Koga sljedećeg da očekujemo? Možda će Možemo uskoro imenovati i Franja Pašalića na neku funkciju pa kad je bal, nek bude maskenbal u kojem je Đuro karnevo”, napisao je Franković.

Srđ je grad i Možemo koalicijski su partneri s lokalnih izbora, a u Dubrovniku im je zajednički kandidat za gradonačelnika bio Đuro Capor, prije koordinator inicijative Srđ je naš! protiv nekretninskog biznisa tvrtke Razvoj Golf na Srđu.

Capor: podržavamo natječaje

“Ovakve konstrukcije služe za skretanja pozornosti s posljednje korupcijske afere u kojoj je uhvaćen gradonačelnik Franković vezane za poslove Grada Dubrovnika s bratom njegove pročelnice. Što se tiče rezultata natječaja u Gradu Zagrebu, HDZ očito ne razumije da, ako je natječaj uistinu javan i otvoren, na njemu može pobijediti netko tko iz ovog ili onog razloga nije član ili simpatizer neke stranke. Podržavamo takve natječaje, pa i onda kad kao najbolje iznjedre ljude s kojima smo se u prošlosti po nekoj drugoj temi oštro sukobljavali”, rekao je Capor za Hinu.

Dodao je kako je ključno da ti ljudi nisu optuživani i da su kvalificirani te ocijenjeni najboljima na odgovorno provedenom natječaju.

“Mi u Srđ je grad sigurno ne bismo povjeravali upravljanje gradskim tvrtkama pravomoćno osuđenim osobama s kojima HDZ-ova vlast u Dubrovniku opet koalira ili povjeravali skupe poslove koje gradska tvrtka Čistoća može sama odraditi bratu aktualne pročelnice”, istaknuo je.

Komentari