PRILIKA ZA MLADE MAJKE: Nakon boravka u domu, njihova će djeca napokon imati bolje uvjete života!

pixabay.com

Novi projekt organiziranog stanovanja pružio je topli dom dvjema majkama i njihovoj djeci. 

Prošlog je mjeseca zaživio novi projekt Dječjeg doma Zagreb, uz pomoću kojega su dvije mlade majke dobile priliku zajedno sa svojom djecom započeti život u stanu. Nedavno je, u sklopu projekta organiziranog stanovanja, opremljen stan u kojega će se useliti još dvije majke. Jedna od njih ima 17, a druga 19 godina. 

Kako po Zakonu o socijalnoj skrbi mlade majke, koje zbog neplanirane trudnoće nemaju podršku obitelji niti partnera, mogu u domu biti samo dok njihovo dijete ne navrši godinu dana, često se nakon toga nađu prepuštene same sebi.

“Preteško je za mladu osobu da uz brigu o djetetu odradi sve to bez ičije pomoći. I same su još djeca koja uče biti sto bolji roditelj, motivirane djetetom nastoje svladati brojne prepreke i ostati s njim, uklopiti ga u svoj život.U tome im društvo treba više pomagati”, rekla je Jasna Ćurković Kelava, ravnateljica Dječjeg doma Zagreb. Dodala je kako će ove dvije majke u domu boraviti dok se ne osamostale, a tada će se u njega doseliti nove. Godišnje kroz dom prođe 15 do 20 majki, i njihovih isto toliko djece, piše Index.hr 

 

 


Komentari