NOVA POLICIJSKA AKCIJA: Od 7 do 15 sati pojačano nadziru ovaj dio grada

Ivan Ramađa

Policija najavila akciju za četvrtak.

Na području I. postaje prometne policije Zagreb tijekom prvih deset mjeseci 2016. u 2.827 evidentiranih prometnih nesreća poginulo je 13 osoba, a ozlijeđeno je 929 osoba. Od sveukupnog broja poginulih osoba (13), pješake kao sudionike u prometu evidentiramo s najvećim brojem poginulih – 8 ili 61,5%.

U cilju smanjenja broja i posljedica prometnih nesreća u kojima sudjeluju pješaci, kao jedni od najranjivijih sudionika u prometu, policijski službenici I. postaje prometne policije Zagreb će sutra, 24. studenoga 2016., od 7 do 15 sati provesti akciju Zaštita pješaka.

Akcija će biti usmjerena prvenstveno na prekršaje vozača (čl. 133. – 135. Zakona o sigurnosti prometa na cestama) te ih pozivamo da prilagode brzinu kretanja i propuštaju pješake na obilježenim pješačkim prijelazima, a pješake pozivamo da kolnik prelaze samo na za to obilježenim mjestima i poštuju zeleno svjetlo na semaforu.
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Postajno područje I PP Zagreb, PUZ-a prostire se od Draškovićeve ulice na istoku do Kačićeve ulice, Hercegovačke ulice i ulice Pantovčak na zapadu, te od Glavnog željezničkog kolodvora Zagreb na jugu do Podsljemenske zone na sjeveru grada. Od važnijih prometnih čvorišta važno je napomenuti da se na postajnom području nalazi Glavni željeznički kolodvor Zagreb preko kojega u raznim smjerovima dolazi i odlazi vrlo veliki broj građana.[/box]

Komentari

Komentari

loading...