NOVA BLAGDANSKA DELICIJA: Za ovaj božićni namaz potrebno vam je svega pet sastojaka!

Pixabay

Kako je Zagreb već u predblagdanskom ugođaju, donosimo vam jednostavan recept za božićni Gingerbread namaz koji možete vrlo jednostavno napraviti i kod kuće. Okusom će vas odmah asocirati na Božić, a za njegovu pripremu je potreban blender i nekoliko sastojaka koje vrlo vjerojatno imate u svome domu pa tako čak nećete morati ni do trgovine u nabavku.

SASTOJCI ZA GINGERBREAD NAMAZ

300 g keksa speculaas 
100 g maslaca
20 g meda
žličica arome vanilije
100 ml mlijeka

PRIPREMA:

U blender stavite prethodno izmrvljene kekse od kojih se moraju napraviti mrvice. Zatim na blagoj vatri otopite maslac, med, aromu vanilije i mlijeko pa kuhajte dok se svi sastojci ne sjedine. Tu smjesu ulijte u blender i izmiksajte zajedno sa keksima. Tekstura namaza treba biti fina, poput Nutelle ili maslaca od kikirikija.
Ako želite da smjesa bude gušća, dodajte još keksa, a ako preferirate tekuće dodajte još mlijeka.

IDEJA ZA SAVRŠEN POKLON POD BOR

Kada je priprema gotova, namaz ulijte u staklenke i dobro zatvorite. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi, maksimalno pet dana. Namaz nemojte stavljati u hladnjak jer će se smjesa stvrdnuti pa neće imati finu, laganu teksturu. Lijepo ukrasite staklenku božićnim motivima poput pahuljica ili mašne od prirodne špage i imate inovativni poklon za pod bor. Ako ga želite zadržati samo za sebe, pripremite palačinke i uživajte sa svojim najdražima.

 


Komentari