Nova Bandićeva obećanja: Otkrio što će biti s kampom Svetice i ZET-om

FOTO: Ivan Klindić

Na aktualnom satu Gradske skupštine, gradonačelnika Milana Bandića dočekala su brojna pitanja.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u četvrtak na aktualnom satu Gradske skupštine kako će se na Sveticama graditi najveći rekreacijski centar u Hrvatskoj, nakon što su iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) odustali od gradnje nogometnog kampa.

Gospoda iz HNS-a nisu uspjela zatvoriti financijsku konstrukciju za gradnju kampa i sada to malo mrvica siju i dijele po Hrvatskoj. I to je dobro, neka dobiju i ostali. Hvala Bogu da su odustali. Imali smo najbolju namjeru, molio sam Kaptol da izađe ususret. Nizašto ih ne optužujem, imaju svoje razloge zašto su odustali”, odgovorio je Bandić HDZ-ovu gradskom zastupnika Kazimiru Ilijašu kojega je zanimalo što je s projektom gradnje kampa na Sveticama.

Izvijestio je kako je s pročelnicom gradskog Ureda za strategijsko planiranje dogovoreno da se angažiraju najbolji arhitekti te da se na Sveticama projektira najbolji rekreacijski centar u Hrvatskoj, a projekt bi trebao biti gotov do polovice 2018. godine. “To je naša zadaća. Za rekreativce i atletičare. Mi ćemo napraviti nešto puno ljepše i konkretnije. No sve ćete znati za vrijeme“, poručio je Bandić.

Na Ilijaševo pitanje hoće li se na Sveticama graditi rukometni dom, Bandić je odgovorio kako postoje veći prioriteti od toga. “Vidjet ćemo u budućnosti, ali zasad ne razmišljamo o tome, imamo većih prioriteta u Zagrebu. Moramo u konačnici još završiti taj nesretni stadion i sportsko rekreacijski centar na Sveticama”, istaknuo je.

Renato Petek iz stranke Naprijed Hrvatska upitao je gradonačelnika u kojem se roku i s kojim novcem planira realizirati obnova fasada dosad prijavljenih 3700 zgrada, s obzirom da su rebalansom ovogodišnjeg proračuna smanjena sredstva za tu namjenu, a prema projekcijama za 2019. i 2020. planira se obnova samo 116 pročelja zgrada.


Komentari