NOVA BANDIĆEVA DESNA RUKA: Tko je Jelena Pavičić Vukičević?

Facebook

Predsjednik stranke Milan Bandić zahvalio se dosadašnjoj predsjednici Ana-Mariji Bujas Čelan.

Na Skupštini Gradske organizacije Grada Zagreba Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti održanoj u petak, 27. siječnja na Tribini grada Zagreba, za novu predsjednicu organizacije jednoglasno je izabrana Jelena Pavičić Vukičević.

Skupštinu je vodio potpredsjednik Gradske organizacije Slavko Kojić koji je ponovno dobio povjerenje za obnašanje ove funkcije, dok je za novu potpredsjednicu organizacije izabrana Milana Vuković Runjić, inače i predsjednica stranačkog Odbora za kultura.

Predsjednik stranke Milan Bandić zahvalio se dosadašnjoj predsjednici Ana-Mariji Bujas Čelan na predanom radu i njezinom doprinosu Gradskoj organizaciji te poželio puno uspjeha novoj predsjednici.

Obzirom da se bliže lokalni izbori, Jelena Pavičić Vukičević je u kratkoj prezentaciji obrazložila svoj plan i program rada za nadolazeće mjesece te predstavila samo neke od projekata i ideja za poboljšanje rada organizacije.

Tko je Jelena Pavičić Vukičević?

Pavičić  Vukičević profesorica je komparativne književnosti i hrvatskog jezika. Ova 42 – godišnja profesorica po zanimanju je “profesionalna potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba”. Od 2009. do 2013. bila je zamjenica Gradonačelnika Grada Zagreba, a od 2013. članica je Hrvatske delegacije u Odboru regija pri Europskom parlamentu.

No, uz novu Bandićevu desnu ruku veže se i afera o kojoj je 2008. godine pisao Jutarnji list. Naime, Pavičić Vukičević tada je još bila članica SDP – a, a nakon što je Zoran Milanović uoči parlamentarnih izbora nije stavio na liste za Sabor, nekoliko savjetnika Milana Bandića novinarima je u neformalnom razgovoru napomenulo kako gradonačelnik neće dopustiti da Jelena Pavičić Vukičević, tada još uvijek saborska zastupnica i tajnica gradskog SDP-a “završi na ulici”.

Šest mjeseci poslije jedna od najbližih Bandićevih suradnica postala je pročelnica za kulturu, obrazovanje i šport. No, medijima je bilo zanimljivo da je njezin suprug  bio zaposlen u Plinari, majka joj zajedno sa sestričnom i njezinim mužem radila u ZG cestama, a jedina sestra Pavičić Vukićević zaposlena je u gradskoj upravi.

Vukičević je Plinaru, prema pisanju Jutarnjeg, napustio u trenutku kada su iz Poglavarstva počele stizati informacije da će njegova supruga dobiti jedan od gradskih ureda. No, sa radnog mjesta nije otišla Ivana Pavičić, sestra nove pročelnice, koja je kao pripravnica počela raditi u Gradskom uredu za izgradnju.

Majka tadašnje SDP-ove tajnice uspjela je pak dobiti radno mjesto u administraciji ZG cesta, a nakon samo godinu dana i stalno zaposlenje.

Hoće li se njezina afera i sve one koje se vežu uz aktualnog gradonačelnika, odraziti na rezultate lokalnih izbora, ostaje nam za vidjeti u svibnju kada građani odlučuju o novom/starom zagrebačkom gradonačelniku.


Komentari