‘NOSITE MASKE I NA ZRAKU’ Capakova pomoćnica o gužvi na Sljemenu: ‘Pazite što radite, držite distancu’

Foto: Screenshot

Noćno skijanje na Sljemenu prava je senzacija među Zagrepčanima koji su ove sezone oduševljeni svim oblicima zimskih radosti. Nakon što je sanjkanje postao omiljeni vikend hobi mladih i nešto starijih, jučer su se na Crvenom spustu i Bijeloj livadi masovno okupili skijaši. No, većina njih nije se držala propisane distance, što je za N1 komentirala pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš.

“Ljudi su na otvorenom, na zraku. Poručila bih im da paze što rade. Kad su prije spusta ili nakon spusta, da se ne grupiraju nego pokušaju održati distancu i nositi maske, bez obzira što na zraku. Skijanje je naporna aktivnost, dolazi do porasta frekvencije disanja, pojačava se volumen udahnutog zraka, a onda se i jače širi aerosol koji potencijalno može biti zarazan”, rekla je Bubaš.

“Kako zabraniti ljudima da odu na Sljeme? Uvijek je tijekom epidemije izričaj bio takav da računamo na suradnju s građanima i da su sve mjere za njihovo zdravlje”, smatra i dodaje da ne treba zabraniti okupljanje skijašima.

Podsjećamo, svakog utorka i četvrtka na Crvenom spustu i Bijeloj livadi skijat će se moći od 19 do 22 sata.

Cijene karata za noćno skijanje iznose 70 kuna za odrasle, 40 kuna za djecu do 15 godina i 50 kuna za seniore iznad 65 godina.

U prodaji je 1000 karata, poručuju iz Grada.

Komentari