NORIJADA UZ INTERVENCIJE: Sedmero maturanata privedeno, oštećen je tramvaj, a 25 ih završilo na Hitnoj

norijada 2016
zagreb.info

Norijadu je i ove godine obilježilo nekoliko vandalizama i triježnjenja u bolnicama.

Zagrebačka policija je za vrijeme Dana zagrebačkih maturanata, čija se proslava održavala u utorak na jezeru Bundek, privela sedmero maturanata zbog remećenja javnog reda i mira dok je hitna medicinska služba imala ukupno 25 intervencija.

U policijskom izvještaju stoji i informacija kako su oštećena dva vlaka i jedan tramvaju.

Trećina od 25 intervencija hitne službe pružena je zbog prekomjerne konzumacije alkohola, a petero maturanata prevezeno je na triježnjenje u zagrebačke bolnice, doznaje se u zagrebačkom Zavodu za hitnu medicinu, pišu 24sata.

Došlo je i do više lakših ozljeda, a u nekoliko je slučajeva medicinska pomoć pružena zbog kolapsa.

Završetak srednje škole slavio se diljem Hrvatske uz alkohol, pjesmu, zviždanje i poneki zanimljiv natpis na majicama. Zagrebačkim ulicama orila se pjesma, a sve je počelo na glavnom trgu gdje je bilo neizostavnog kupanja u Manduševcu , a vesela skupina nije propustila ni okupirati kamion.

Socijalni dućan bogatiji za 300 kilograma hrane

Prije vesele zabave i završetka srednjoškolskog obrazovanja maturanti xv. gimanzije odlučili su učiniti dobro djelo. Oni su prikupili čak 300 kilograma hrane i u paketima ju dostavili Socijalnom dućanu te tako učinili svoje sugrađane ponosnima.

Vjerujemo kako sve naše maturante čeke uzbudljiva budućnost, nadamo se da će ipak ostati u Hrvatskoj i promijeniti negativne statistike.

Podaci Državnog zavoda za statistiku govore kako su se iz Hrvatske u dvije godine, 2012. i 2013., iselilo gotovo 28 tisuća stanovnika. S druge strane, mladi koji žele ostati, moraju se suočiti nezavidnom pozicijom mladih u zemlji. Naime, Hrvatska je treća po redu zemlja članica Europske unije po broju nezaposlenih mladih, ukupno 44 posto.

Sretno maturanti!

>>>MATURANTI XV. GIMNAZIJE SKUPILI 300 KILOGRAMA HRANE te ju donirali Socijalnom dućanu (FOTO)

>>>IZ ŠKOLE RAVNO U NJEMAČKU: Evo kakve planove za budućnost imaju zagrebački srednjoškolci (FOTO)

 


Komentari