NOGALO JE NEZAKONITO SMIJENJEN: ‘Ovo je moralna, ljudska satisfakcija. Mislim da bi trebali imati mjesta za mene’

Dr. Boro Nogalo (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, Boro Nogalo, nezakonito je smijenjen. Odluka je to Županijskog suda kojom su potvrdili onu Općinskog suda od 22. prosinca 2020. godine.

Nogalo je smijenjen u prosincu 2019. godine, a kao povod se uzelo proceduralne nepravilnosti u zapošljavanju liječnika u zadnjih sedam godina. Nogalu je to bila smjena nakon čak 23 godine.

Nakon otkaza Nogalu, više se puta pokušalo postaviti novog ravnatelja, da bi na kraju bio imenovan dr. Ivo Dumić-Čule. Zbog njegova imenovanja nedavno je uhićena bivša šefica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, Ana Stavljenić Rukavina.

Kao predsjednica Upravnog vijeća, Stavljenić-Rukavina odlučila je o Nogalovoj smjeni i optužila ga za propuste u vođenju bolnice. Nogalo je zbog svega tužio bolnicu i u prosincu prošle godine dobio prvostupanjsku presudu.

“Konačno je ovo moja velika ljudska, moralna satisfakcija. Danas sam dobio presudu. Bivša uprava se žalila na prvostupanjsku odluku Općinskog suda, ali im je žalba odbijena i sada je pravomoćna odluka da sam nezakonito smijenjen”, rekao je Nogalo za Jutarnji.

Objasnio je i što sada slijedi.

“U ponedjeljak se konstituira novo Upravno vijeće i treba njih pitati što će. Po presudi bi me trebalo vratiti na staro radno mjesto, no moj je mandat formalno istekao, pa me ne moraju vratiti na mjesto ravnatelja, ali mislim da bi trebali akceptirati presudu i imati mjesta za mene”, kazao je Nogalo.


Komentari