Nogalo će se opet kandidirati za šefa Srebrnjaka: ‘Ovo je bila teška podvala Tomaševiću‘

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Dr. Darko Richter  povukao iz izbora i imenovanja za mjesto ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjaka, a Upravno vijeće spomenute ustanove dalo je ostavke. Članovi vijeća Sanja Kolaček, Tomislav Lauc, Marko Turudić i lvana Novoselec povukli su se jer se smatraju odgovornima za neočekivane negativne posljedice.

Nakon ove vijesti, dr. Boro Nogalo najavio je kandidaturu za šefa Srebrnjaka.

“Moja je obveza prema bolnici, prema zaposlenicima i poštovanju samog sebe da se javim na novi natječaj za ravnatelja Srebrnjaka unatoč činjenice da sigurno neću biti izbor Grada”, rekao je Jutarnji list.

Kaže i da je cijela ova priča teška podvala zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću. Izvedena je u režiji gradskih kadrova – od v.d pročelnice za zdravstvo Mirele Šentije, njezine pomoćnice i bivše v.d. ravnateljice Srebrnjaka Ivane Dubravčić te šefice za pravna pitanja Inge Perinčić, tvrdi Nogalo i zaključuje da to nije moglo završiti drugačije.

Podsjećamo, dr. Richter se u središtu pozornosti našao zbog izjave u Glasu koncila 2010. godine. Tada je izjavio kako on i njegova supruga nisu htjeli ići na umjetnu oplodnju, jer to za njega na neki način “predstavlja silovanje u epruveti”. Za HRT je kratko je poručio da ne želi praviti probleme i biti na teret članovima Upravnog vijeća kao ni osobama iz Grada Zagreba. Zahvalio im se i dodao da su bili maksimalno pristojni prema njemu.

Komentari