Noćna inspekcija u Zagrebu: Ovaj vikend kaznili zagrebački klub, a neki ipak mogu biti primjer drugima

pexels

Jedan zagrebački lokal kažnjen je ovaj vikend s više desetaka tisuća kuna zbog nepoštivanja epidemioloških mjera. Novinarska ekipa HRT-a pratila je u subotu rad inspekcije civilne zaštite i policije u noćnim nadzorima.

Već su u prvom lokalu naišli na pogrešne podatke. Na upozorenju je pisalo umjesto 50 osoba, da je dozvoljeno njih 68. Nesporazum je razjašnjen, te je vlasnik samo upozoren.

U drugom lokalu vlasnik je nedavno dobio kaznu, ali sada služi kao dobar primjer.

“50 osoba, dezinficijens, ljudi koji ulaze nose maske, nema kretanja bez maske, pružatelji usluge imaju masku tako da je ovaj lokal jedan lijepi primjer u Zagrebu“, rekao je inspektor.

Radnog vremena se svi pridržavaju?

Objasnio je i što se i kako zapisuje.


“Ako se obiđe lokal u kojem nema nikakvih problema, onda se piše službena zabilješka. Ako je nešto u problemu, kršenje regulacija i odluka civilne zaštite, pišu se zapisnik i prekršajni nalog”, rekao je inspektor.

U sljedećem klubu naišli su upravo na te probleme. Vlasnik lokala kažnjen je novčanom kaznom.

“Nemaju fizičku distancu i nema obavijesti na vratima za 50 ljudi. Tu će ići prijava za ovaj ugostiteljski objekt. Kazna je 20.000 kuna za pravnu osobu, i odgovornu osobu u pravilu je 10.000 kuna”, rekao je inspektor.

Kako se čini, radnog vremena se ipak svi pridržavaju te s radom završavaju u ponoć.

Komentari

loading...