NL o promjeni imena Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske: To je civilizacijski potop Hrvatske

Ivo Cagalj/PIXSELL

Nova ljevica pokreće peticiju protiv ovakve odluke.

Iz Nove ljevice (NL) u ponedjeljak navečer su oštro reagirali na prijedlog zagrebačkog gradonačelnika da se Trg maršala Tita u Zagrebu preimenuje u Trg Republike Hrvatske, naglasivši da se “Bandić odlučio za civilizacijski potop Hrvatske”, a najavili su i peticiju protiv ovakve odluke.

Današnjom izjavom o promjeni imena Trga maršala Tita zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije samo iskazao potpuni prijezir prema vlastitim riječima i stavovima, koje je zagovarao godinama pa i u protekloj kampanji, niti je samo pristao na ucjenu ekstremističke političke grupacije. On je ovom odlukom odlučio podržati one koji posve otvoreno tvrde da Zagreb, kao ni Hrvatska nisu oslobođeni 1945. i da bi trebalo ukinuti Dan antifašističke borbe”, navodi se, uz ostalo, u priopćenju Nove ljevice.

Dodaje se kako se konačnim donošenjem ovakve odluke doista otvara put za micanje antifašizma iz Ustava Republike Hrvatske.

Nova ljevica stoga pokreće peticiju protiv ovakve odluke i poziva sve političke stranke, sve organizacije civilnog društva i sve slobodnomisleće građane da zajedno s nama podrže ovu peticiju i organiziraju prosvjed protiv ovakve odluke”, stoji u priopćenju Nove ljevice.


Komentari