NJIMA NIJE PAO SNIJEG? Pješačke i biciklističke staze još uvijek su zaleđene i opasne (FOTO)

Sindikat biciklista

Prometnice su, priznajemo, u odličnom stanju. Nogostupi baš i ne.

“Pješaci i biciklisti, OPREZ!”, ovo je početak objave na Facebook stranici Sindikata biciklista. Naime, iako je snijeg zabijelio Zagreb još prošlog tjedna nogostupi još uvijek nisu očišćeni. Ovo je potencijalna opasnost za sve pješake i bicikliste jer se na stazama stvorio led. Situacija je sada još gora jer je prekriven slojem svježeg snijega pa ljudi ne vide koliko je sklisko.

Facebook/ Sindikat biciklista
Facebook/ Sindikat biciklista

“Početak radnog tjedna dočekali su neočišćeni i zaleđeni nogostupi i biciklističke staze. U zimskoj službi i dalje smatraju da promet čine isključivo motorizirana vozila na kolniku”, nastavili su iz sindikata.

Facebook/ sindikat bicklista
Facebook/ sindikat bicklista

I dok policija u posljednje vrijeme intenzivno provodi akcije poboljšanja sigurnosti u prometu, iz Grada za pješake i bicikliste, izgleda, nema sluha. Zar ne moraju i oni biti sigurni u prometu kojeg ne čine samo motorna vozila, što su autori objave i htjeli reći?

Trauma je već sada krcata, naravno nekada se jednostavno desi da na trenutak nismo oprezni, a to u kombinaciji s ledom može biti vrlo opasno. Upravo zbog toga više pažnje bi se trebalo posvetiti i ostalim sudionicima u prometu, kako onima na dva kotača tako i drugima koji koriste “cipelcug”.

Osim ako se ne očekuje da svatko pod rukom nosi vreću soli i baca pred sebe kada hoda…


Komentari