Njezinom sinu se sviđa: Švaljek predstavila politički program i stručni tim

Slaven Janđel

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek danas je predstavila politički program i stručni tim kojim želi pobijediti na zagrebačkim lokalnim izborima u svibnju.

„Razvoj sam po sebi ne znači stvaranje nove prometnice, žičare, vodovoda, kanalizacije. On prije svega mora biti razvoj namijenjen ljudima. Moramo mladima dati razlog da ostanu, moramo im dati perspektivu. Današnji europski gradovi natječu se na razne načine, među ostalim i kakve prilike pružaju ljudima, kakve prilike za zapošljavanje imaju odrasli i njihova djeca, natječu se kvalitetom života, ali i time jesu li privlačni, šarmantni. Upravo to čini moj program: razvoj u 4D, razvoj u svim dimenzijama. Osnovni element mog programa jest da Zagreb mora biti grad dobre sadašnjosti i još bolje budućnosti“, rekla je Sandra Švaljek.

Naglasila je da se Zagreb mora razvijati u svim dijelovima, u svim gradskim četvrtima u jednakoj mjeri.

>>>(FOTO) Modni ‘okršaj’ Mrak Taritaš i Švaljek: Šarena obleka i crvene starke protiv vječne klasike

„Trebamo razvoj i kulture i obrazovanja i sporta, komunalne infrastrukture, prostorni razvoj, gospodarski razvoj. Trebamo eksploziju ideja i projekata što sugerira moj novi vizualni identitet“, rekla je Sandra Švaljek.

Program sam pokazala našem 15-godišnjem sinu. Kad ga je pročitao, dao mi je težak zadatak. Rekao je: „Ako to ne ostvariš u cijelosti, ovo je samo komad papira i ništa više“. Kako niti jedan gradonačelnik ne može sve napraviti sam, tako ne mogu ni ja zbog čega sam okupila ljude koje krasi poštenje, stručnost, spremnost za timski rad i najvažnije spremnost na društveni angažman na korist čitave zajednice. Oni su ranije ostvarili svoje ambicije, a sada sa mnom žele Zagreb učiniti boljim i ljepšim“, rekla je Sandra Švaljek.

Stručni tim čini sedam suradnika. Kandidati za zamjenike gradonačelnika su Vladimir Ferdelji i Tihomir Milovac. Ostali suradnici su Mirko Budiša, Tea Horvat, Jozo Milićević, Vesna Vrga Perović i Marijana Sumpor.

Danas je javnosti predstavljen novi vizualni identitet te nova web stranica www.sandrasvaljek.hr – novi element i slogan kampanje jest nezavisna.

„Nezavisna jer mi to najbolje odgovara i jer me najbolje opisuje. Nezavisna jer samo nezavisna gradonačelnica može napraviti istinsku promjenu u Zagrebu i promijeniti način upravljanja Zagrebom. Vjerujem da će građani to prepoznati i da ćemo svi zajedno uskoro mijenjati Zagreb“, rekla je Sandra Švaljek.

Pretkampanju Sandra Švaljek financira isključivo malim donacijama te je pozvala simpatizere i sve potencijalne donatore, dodavši da će joj svaka kuna dobro doći.

Na pitanje koga bi podržala u drugom krugu odgovorila je:

„Ja ću ući u drugi krug, prema tome, molim građane i medije da me podrže z drugom krugu“.

Na pitanje je li ju kontaktirao HDZ i je li otvorena za njihovu podršku te što konkretno znači podrška HSLS-a, odgovorila je:

„Nemam kontakt s HDZ-om, vjerujem da će oni imati svog kandidata. Otvorena sam za podršku svih stranaka, ali ne za trgovanje, ucjenjivanje i podjelu fotelja“, rekla je Švaljek.

Na pitanje je li moguća post koalicija s Ankom Mrak Taritaš koja je o tome govorila jučer, Švaljek je odgovorila:

„Pustimo da prvo pobijedim, a onda ćemo dalje“, rekla je Sandra Švaljek.

>>>Sandra Švaljek tvrdi da ima podršku pola HDZ-a


Komentari