NIŽU SE REAKCIJE NA SLUČAJ U ZAGREBAČKOJ ŠKOLI! Kolege brane nastavnicu koja je svima zaključila petice: ‘Ona zna koje su posljedice’

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Nakon što je u petak odjeknula vijest da je nastavnica biologije svim učenicima od 5. do 8. razreda Osnovne škole Borovje u Zagrebu, zaključila ocjenu odličan, oglasila se i ona sama.

Za RTL je kratko poručila da pred kameru ne želi, a kolege ju brane. Među njima je njezina prijateljica Ariana Bogner Boroš iz Sindikata hrvatskih učitelja koja je otkrila kako se prozvana nastavnica osjeća.

“Ona nije sretna s time, ona zna što nosi i koje su posljedice ovog njezinog čina i spremna je na sva preispitivanja i dolazak inspekcije”, kaže Bogner Boroš.

Objašnjava kako je nastavnica dovedena pred “uobičajenu situaciju, koja se događa pred kraj školske godine”, a to je promjena ocjena zbog pritiska.

“Cijele godine pratite svoje učenike i svi znaju kriterije po kojima ocjenjujete. I sada ste u zadnji dan dovedeni da dijete koje nije zadovoljilo i to znaju svi ostali đaci, nije zadovoljilo njemu dajete 2, a drugima dajete koje objašnjenje. Ti si radio pa imaš ono što je dobila i ta učenica, ti koji si se trudio, možda ti ne ide i dobio si 3 pa ti prema ovom kriteriju gdje se ja moram spustiti moraš dobiti više i u tom trenutku žena je rekla 2 i 5-5”, tvrdi kolegica za RTL.

Bogner Boroš naglašava da su ocjene bile poznate Razrednom vijeću i da je pitanje zašto se za to doznalo kad su učenici već upisali srednju školu. U školu stiže stručni nadzor, a iz Agencije za odgoj i obrazovanje poručuju da je nastavnica tim potezom poslala neprimjerenu poruku te će pojačano pratiti rad škole u idućoj godini.


Komentari