NIZAK VODOSTAJ SAVE! Zagrepčani nisu zabrinuti, ali ipak: ‘Svakog ljeta se pomalo smanjuje, ovo sada izgleda strašno!’

Foto: Daniela Delale/Zagreb.info

Vodostaje Save na mjesrnom postaju Sava – Zagreb je -299 centimetra, mjereno u 22 sata navečer, Situacija nije puno promijenjena, doduše voda se nešto malo digla nakon što je početkom tjedna pala kiša.

Diljem Savinog vodotoka u Zagrebu vidljive su posljedice suše koja već mjesecima muči, ne samo cijelu Hrvatsku, već i cijelu Europu.

Foto: Daniela Delale/Zagreb.info

Po sredini rijeke pojavili su se otočići, sa strane je izvirila obala, sve djeluje kao plažica koja zove na kupanje.

“Ovo nije normalno. Izgleda kao da će rijeka presušiti. Pa kad će više ta kiša?”, komentirao je prolaznik, umirovljenik Stjepan s Kajzerice, na kojeg smo naišli rano ujutro i koji je neko vrijeme promatrao rijeku.

I Bundek je presušio!

Pa tako niti Bundek nije oštao pošteđen suše jer je presušilo malo jezero. Kako nam javljaju čitatelji presušeno malo jezero Bundek izgleda kao iz apokalipse.

Foto: Zagreb. Info

“Ne znam što se dogodilo ove godine. Svakog ljeta vodostaj se pomalo smanjuje, ali ovo sada izgleda strašno”, začuđeno je promatrao jezero Ivan koji već 20 godina živi u Novom Zagrebu i nikad nije vidio ovakav Bundek.

Zagrepčani se sjećaju i gorih dana!

Stoga, pitali smo vas na Facebooku – zabrinjava li vas sve niži vodostaj Save?

“Nije ugodno za vidjeti, no tako je u ljetnim mjesecima”, komentirala je jedna sugrađanka, dok druga piše, “tako je uvijek u srpnju i kolovozu”.

<p style=”text-align: justify;”>”‘ko klinci smo je znali pregazit ljeti, doslovno se dno vidjelo, a onda nije bila čista kao sad. Sprudova je bilo više, to je bilo osamdesetih”, napisao je jedan Zagrepčanin u komentaru.

Dok druge građane ne zabrinjava nizak vodostaj jer kažu – “uskoro će kiše jesenje”.


Komentari