NITKO U EUROPI NE IGRA KAO DINAMO: Nevjerojatno je što sve Modri rade!

Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Dinamo miruje, ali zapravo – ne miruje. Analizira se učinjeno u prvom dijelu i statistika je uistinu impresivna.

Dakle, čudesan posao odradili su dinamovci u protekla dva mjeseca na svim natjecateljskim poljima.

Naime, osvojili su Superkup i plasirali se u skupinu Lige prvaka, u njoj u početna dva kola osvojili tri boda i razbuktali nadu oko novog europskog prezimljavanja. Ali HNL je zato posebna priča.

Ne da zasad stalni ritam igranja dvije utakmice tjedno nije usporio dinamovce, već kao da im je dao dodatno ubrzanje. Od 30 mogućih bodova u početnih deset kola Modri su osvojili 28, te s tih 93 posto učinkovitosti stvorili prednost koja će konkurentima, prije svih onom glavnom, splitskom Hajduku, najvjerojatnije biti nedostižna. I ne samo to, treba upozoriti na još jedan podatak. Nijedna momčad u elitnim razredima europskih nacionalnih liga koje se igraju u kalendarskoj godini nije na rujansku reprezentativnu pauzu otišla s većom prednošću nad pratiteljima od Dinama.

Pauza do Svjetskog prvenstva

Dakle, nema na cijelom Starom kontinentu momčadi koja u svojem prvenstvu toliko dominira u odnosu na ostale. Čak 11 bodova viška uspjela je Čačićeva momčad stvoriti nad drugoplasiranim Hajdukom i trećeplasiranim Slavenom Belupom, što, doduše, i nije potpuno čista slika jer Splićani imaju utakmicu manje, još moraju odraditi zaostali dvoboj s Goricom. Dakle, Hrvatska nogometna liga to ne pamti.

U ljeto 2007. Dinamo je nakon deset kola imao sedam bodova više od Rijeke i Zadra, a dvije godine kasnije postavio je aktualni rekord s osam bodova viška u odnosu na Cibaliju. Da Hajduk nije odgodio dvoboj s Velikogoričanima, možda bi vrh ljestvice bodovno i sada izgledao identično. U svakom slučaju, velik posao odradili su nogometaši Dinama koje još čeka dosta uzbudljiva posla do pauze tijekom Svjetskog prvenstva, bit će tu još puno uzbuđenja…

Komentari