’NITKO NIJE LUD DA PJEVA PROTIV SEBE’ Otkriveni novi detalji afere Advent, Bandić snimljen u razgovoru s vozačem, poznato i kako su tada bježali policiji

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dokumentacija, iskazi svjedoka, ali i snimke razgovora bivšeg gradonačelnika Milana Bandića i njegova vozača, Zdravka Krajine, u ozvučenom automobilu glavni su dokazni materijal Uskoka koji Krajinu, ali i “kralja adventa” Denisa Mohenskog te članicu Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelenu Čeklić povezuju s namještenom dodjelom javnog prostora.

Prema optužbi, Krajina je taj biznis pokrenuo u dogovoru s Bandićem koji je osiguravao dobivanje prostora za kućice i štandove, a Krajina i Mohenski su ih davali u podnajam te su sva trojica dijelili profit. S druge strane, Čeklić je bila jedina stalna članica povjerenstva te je djelovala kao posrednik između zainteresiranih stranaka i Bandića. U nekoliko navrata navela je kako ne može ništa bez šefa pa o svemu konzultirala Bandića. Sve to snimile su “bubice” Uskoka, a Jutarnji list, objavljuje dijelove razgovora.

Snimljen je tako Bandić u razgovoru s vozačem početkom 2020. nakon što su policija i USKOK počeli izvide u aferi Advent.

“Neka češljaju jer je sve isto”, rekao je Bandić.

“To je isti k….”, govori Krajina.

“Nitko od ovih neće pjevati. Nitko nije lud da pjeva protiv sebe”, zaključuje bivši gradonačelnik.

Istraga pokazuje da se Krajina tijekom tadašnje policijske akcije sastajao s Mohenskim kako bi mu dao savjete da nešto ne kaže krivo, a kralj Adventa u to vrijeme i svoje poslovne udjele tvrtke Demo Rebus sa svoje supruge prebacuje na njezina oca, a na mjesto direktora postavlja svog konobara.

Uskok otkriva i kako su Krajina, Mohenski i Bandić jedni drugima radili razne usluge pa je sada i poznato da je za vrijeme predizborne kampanje, upravo Mohenski bio taj koji je osigurao stolove i piće pred sjedištem stranke BM 365.

Komentari