NITKO GA NIJE HTIO BRANITI: Kopitza zastupa odvjetnik prema zakonskoj osnovi

Foto: PIXSELL/Facebook

U sjedištu kriminalističke policije PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici policija ispituje 56-godišnjeg Haralda Kopitza, piše Telegram. Kopitz je osumnjičen u stanu u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje djece. U ovom trenutku oca monstruma zastupa zagrebački odvjetnik Marko Ivica.

Kako se doznaje, Kopitz se branio šutnjom.

Odvjetnici ga odbili

To znači da svi ostali odvjetnici nisu željeli biti angažirani u obrani čovjeka kojeg se tereti za svirep čin, no Zakon u takvim slučajevima predviđa obranu po službenoj dužnosti. Zbog težine kaznenog djela koje se Kopitzu stavlja na teret po tom je zakonu obavezna nazočnost branitelja tijekom ispitivanja.

Nije zadržan na psihijatrijskom odjelu

Najavljeno je kako će Kopitzu, ukoliko bude potrebno, biti osiguran i službeni prevoditelj. No nije poznato hoće li iznijeti obranu i ispričati istražiteljima što se dogodilo s petka na subotu ili će se braniti šutnjom. Jučer je postalo izvjesno da njegovo psihičko stanje ne bi trebala biti prepreka za ispitivanje, budući da nije zadržan na liječenju u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče.

Nakon ispitivanja, policija će finalizirati kriminalističko istraživanje i predati 56-godišnjaka tužiteljstvu. Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, bojazni da ne utječe na svjedoke i to sve zbog iznimno teških okolnosti kaznenog djela s kojim ga se povezuje.


Komentari