NISTE ZNALI ŠTO SVE MOŽE: Ovaj proizvod jednostavno oduševljava, a košta manje od 10 kuna

www.flickr.com

Vjerovali ili ne, dječji puder jedna je od rijetkih stvari koje u kućanstvu vrijede ‘kao suho zlato.’

Od kozmetike pa do čišćenja i uklanjanja neugodnih mirisa, dječji puder riješit će vas briga koje ste imali dugo vremena. Donosimo vam popis svih problema za koje je dječji puder praktičnije i jednostavnije rješenje od svih drugih.

1. Povećajte volumen trepavica

Ako prije nanošenja maskare na trepavice stavite malo dječjeg pudera, vaše trepavice izgledat će gušće i punije. Vaše će oči biti istaknute čak i uz samo jedan sloj maskare. Isprobajte!

2. Uklonite masne mrlje

Dječji puder odlično upija masnoću. Idući put kad vam nešto masno kapne na odjeću ili tepih, taj dio pospite dječjim puderom koji će upiti masne mrlje i osvježiti tkaninu.

3. Efekt porculanskog lica

Želite li izgledati svježe, za to vam nije potreban matirajući puder jer isti efekt možete postići i uz dječji puder.

4. Uklonite neugodne mirise iz obuće

Posipajte puder po unutrašnjosti cipela i ostavite preko noći, po mogućnosti na balkonu. Idući dan obrišite ostatke pudera. Vaše cipele mirisat će kao nove.

5. Zaštitite stare knjige

Ako stare knjige posipate dječjim puderom, vratit ćete život u njih. Naime, puder će upiti vlagu i knjigama dati sasvim novi izgled. Pustite da puder odstoji neko vrijeme, a nakon toga s knjiga ga nježno uklonite četkom.

6. Uklonite nečistoće s vašeg četveronožnog ljubimca

Želite li očistiti krzno vašeg ljubimca, nanesite na njega malo praha, a zatim ga dobro iščetkajte..

7. Koristite se njime umjesto šampona za suho pranje kose

Želite osvježiti svoju kosu, a nemate vremena za pranje? Stavite puder na dlanove i prođite prstima kroz kosu koja će u tren biti osvježena.

8. Popravite parket koji škripi

Pospite po podu dječji puder i metlicom ispunite praznine među letvicama. Vaš problem biti će riješen u trenu.

9. Smanjite bol kod depilacije

Neposredno prije depilacije nanesite puder na područje s kojeg želite ukloniti dlačice. Osim što će puder stvoriti dodatni sloj koji će vas zaštititi od prevrućeg voska, nakon depilacije smanjit će pojavu crvenila i iritacije.

10. Smanjite trenje kod hoda

Ako vaše tajice ili hlače s unutrašnje strane, nedugo nakon što ste ih kupili, postaju istrošene od trenja koje nastaje hodanjem, raspršite puder po njima. To će smanjiti trenje i očuvati vašu odjeću od ofucanog izgleda, piše Večernji.hr. 


Komentari