NISMO POZNATI SAMO PO ADVENTU: Njemački mediji pišu o nepotizmu u zagrebačkoj gradskoj upravi

Zgrada Gradske uprave, foto: Wikimedia Commons

Šest članova obitelji zaposleno u Gradskoj upravi.

Priča o obitelji Nevistić čijih je šest članova zaposleno u gradskoj upravi u Zagrebu, privukla je i njemačku agenciju DPA. Naime, objavili su vijest pod naslovom “Hrvatska se ističe po nepotističkom zapošljavanju” u kojoj navode kako je bezobrazan slučaj nepotizma činjenica da šest članova iste obitelji radi u gradskom poglavarstvu u Zagrebu.

DPA zaključuje se da se u Hrvatskoj čak i nakon nakon ulaska u EU ljudi zapošljavaju preko veze te da i zbog toga mladi i obrazovani Hrvati odlaze u inozemstvo.

Podsjetimo, pruču o obitelji Nevistić objavio je Jutarnji, a riječ je o ocu, majci, dva sina, snahi i šogorici. On je gradski pročelnik, glava Službe za mjesnu samoupravu. Supruga je došla poslije njega i brzo postala voditeljica Odsjeka za statistička istraživanja.

Nisu još jedan par koji se upoznao na poslu. Njihova snaha radi u Gradskom uredu za zdravstvo. Njihov sin, njen suprug, radi u sektoru za promet. Ni oni se nisu upoznali na poslu. Pročelnikova šogorica je također ovdje, točnije u njegovoj službi, a mlađi sin je prošli mjesec pobijedio na natječaju za posao u javnoj nabavi.

“Oni su sve svi prijavili na natječaje kada su bili raspisani, prošli su proceduru i prema svim propisima dobili posao.” objasnio je ovaj fenomen je pročelnik Nevistić.

Prije nekoliko dana svi mediji su brujali o Snježnoj kraljici i Adventu u Zagrebu. Sada, pak, pišu o onom po čem smo ipak najpoznatiji – rodbinsko- kumskom zapošljavanju bez granica.


Komentari