‘Nismo mi danas zvijezde, nego gradski zastupnici’ Tomašević uoči sjednice Gradske skupštine: ‘Jasno je utvrđena većina’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Uoči početka konstituirajuće sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, gradonačelnik Tomislav Tomašević dao je izjavu za medije.

“Nismo mi danas zvijezde, nego gradski zastupnici. Vjerujem da će se konstituirati Skupština izborom predsjednika, a to je Joško Klisović. Jasno je utvrđena većina, nadam se da će sve proći protokolarno i da će Skupština već u prvoj polovici srpnja imati sjednicu”, kazao je Tomašević te se osvrnuo na imenovanja u Zagrebačkom Holdingu istaknuvši da je oduka pravo valjana i upisana u registar Trgovačkog suda.

“Vidite da je tu kolizija između dva zakona. Dosadašnja praksa je bila da se smatralo da je Zakon o lokalnoj samoupravi zakon koji je kasnije donesen i koji je to sve uredio”, objašnjava.

 Naglašava da je hitno djelovanje bilo nužno zbog situacije u kojoj se nalaze.

“Trebali smo nekoga tko dobro poznaje sustav. Većinu članova Uprave ćemo imenovati na javnom natječaju koji ide vrlo brzo”, zaključuje.

Podsjetimo, prema sporazumu od 28 točaka koji su potpisali platforma Možemo! i SDP, socijaldemokratima pripalo je mjesto predsjednika Gradske skupštine i četiri odbora.

Poznato je da će Gradskom skupštinom predsjedati SDP-ov Joško Klisović, a dva potpredsjednika bit će iz redova Možemo i partnera. Isto tako, od 18 odbora, većinu dobiva Možemo! i partneri, a u četiri odbora predsjednici će biti iz redova SDP-a.

Potpredsjednica Skupštine trebala bi biti Ivana Kekin, no čeka se službena potvrda.

Komentari