NIKAKO DA USELE U NOVU KUĆU! Mjesecima čekaju priključak na vodu: U međuvremenu izgubili su im i papire

Ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Zagrepčanka Marina Bizić kaže da preko 10 mjeseci čeka da joj Vodoopskrba i odvodnja javi jesu li joj odobrili zahtjev za vodni priključak, kako bi se mogla useliti u novu kuću u Odri.

Dodala je da su im u međuvremenu i papire izgubili. Napominje da joj je još samo preostalo spojiti glavni šaht sa svojim.

“Najgore od svega je što nikoga ne možete dobiti na telefon niti vam žele dati ime osobe kojoj se možete obratiti, a na šalteru su nam kazali kako je problem u tome što nemaju dovoljno cijevi s kojima bi nas spojili. Moj je suprug rekao da ćemo ih sami kupiti samo da to bude gotovo, ali kazali su da to ne dolazi u obzir”, rekla je Bizić. Dotad sa suprugom i dvoje djece živi u stanu koji im je po veličini neadekvatan.

Nisu jedini

Bizići nisu jedini koji se žale, slično je rekla i jedna žena koja je zahtjev predala u listopadu, a on joj još nije odobren.

“Na telefon se nitko ne javlja, uživo mi nitko ne može pomoći jer ljudi sa šaltera nisu zaduženi za rješavanje tih pitanja, a ne mogu doći do onih koji jesu. Referent mi je dao e-mail adresu na koju sam se također javila i pitala što je s ugovorom, ali nikada nisam dobila odgovor”, požalila se žena.

Zbog zastoja u Vodoopskrbi i odvodnji, velik broj Zagrepčana i preko godine dana čeka na odobravanje zahtjeva za vodni priključak, a prema podacima koje od tvrtke ViO, trenutno 34 posto od ukupnog broja koji je predao zahtjeve još uvijek nije dobio pozitivno niti negativno rješenje niti su potpisali ugovore, piše Jutarnji list.


Komentari