Nikada nećete pogoditi tko je prešao na Bandićevu stranu

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Bivša SDP-ova Milanka Opačić potvrdila da prelazi u Klub zastupnika Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika, ali kaže da je nezavisna zastupnica koja ima svoje mišljenje, te tvrdi da će glasati od projekta do projekta.

“Ulazim samo u klub, i dalje ostajem nezavisna zatupnica i svoje djelovanje nastavljam na socijaldemokratskim postuplatima koje sam i dosad zastupala”, govori Opačić.

Što se tiče podržavanja vladajućih, kaže kako “Vlada ima većinu i nema razloga tražiti moj glas”.

Tvrdi da će nastaviti glasati po vlastitoj savjesti. Isto je odgovorila i na pitanja o brojnim aferama koje se vežu za zagrebačkog gradonačelnika piše N1.

“Računajte me u nezavisne zastupnike koji imaju svoje mišljenje. Mogu biti nezavisna zastupnica koja će glasati od projekta do projekta. Da, mogu”, kaže Opačić.

Ulaskom Milanke Opačić, Bandićev klub broji čak 11 zastupnika.

Na pitanje o Bandićevom kupovanju zastupnika, odgovara: “Donio mi je buket cvijeća, time sam zadovoljna.”

O Bandiću, kaže, nema loše mišljenje.

“U ratu nije bilo kolektivne krivnje, svatko odgovara za svoje poteze. Mi smo prvih 19 godina proveli zajedno u stranci, tako da mene za njega vežu dobre uspomene, teško razdoblje u SDP-u… I nakon što smo se razišli, ja nisam bila neprijatelj, svatko je radio svoj posao na političkoj sceni”, rekla je.

O kritikama koje je upućivala Bandiću danas kaže: “Imala sam svoje mišljenje o njegovim potezima, kao što imam i danas.”

Odgovarajući na pitanje zašto nije ostala nezavisna zastupnica nego se odlučila na ulazak u Klub, kaž kako je teško funkcionirati sam, te kako se ljudima koji su joj pomagali prijetilo da će ostati bez radnog mjesta.

Je li suradnjom s Bandićem svela demokraciju na ismijavanje?

“Vaša gorčina je velika. Za mene je glasalo 23.000 ljudi, zaokružili su moje ime. Moj je zadatak da se borim za njih i glasat ću za svaki projekt koji će njihov život učinti boljim”, kaže Opačić. Na pitanje misli li da je prevarila te birače, odgovara: “Ne, ne mislim.”

Ulaskom Milanke Opačić, Bandićev klub broji čak 11 zastupnika.


Komentari