‘NIKAD NISAM VIDJELA OVOLIKO KRVI’: Svi mislili da je mladiću (21) pala cigla na glavu, policija je međutim, dala drugo objašnjenje

Foto: L.C.

U središtu Zagreba u poslijepodnevnim satima umalo je izbjegnuta tragedija. Naime, jednom mladiću (21) pala je cigla na glavu dok je prolazio Branimirovom ulicom.

Na lice mjesta brzo je stigla Hitna pomoć koja ga je prevezla do bolnice gdje su mu utvrđene ozljede glave, ali na svu sreću, ne teške, prenosi Index.

Nikad u životu nisam imala ovoliko tuđe krvi na sebi

Incident je na društvenim mrežama prepričala zagrepčanka Lara Culović:

“Nikad u životu nisam imala ovoliko tuđe krvi na sebi. Bila sam na Branimirovoj ulici kada je dečku ispred mene cigla/dio zgrade direktno pao na glavu i kompletno ju otvorio. Krv je kapala posvuda. Ovo je sve što sam uspjela zabilježiti nešto kasnije, kao upozorenje svima vama. To sam mogla biti ja, to si mogao/mogla biti ti. Pokušala sam mu u šoku zaustaviti krvarenje rukom, dok nije izvukao ručnik. Pozvala sam hitnu, uzela broj. U kontaktu smo. Nije htio da ostanem s njim, u bunilu mi se zahvalio. Sad se osjećam krivo što nisam ostala. Dečko je cijelo vrijeme bio pri svijesti i nije mu bilo zlo, samo mu ništa nije bilo jasno. Posjela sam ga da ne stoji dok čeka. Ne znam koji je kurac s radovima po gradu; molim vas pazite se. Incident se desio u blizini Branimirove 15. Mjesto gdje mu je dio zgrade pao na glavu, bio je “ZAŠTIĆEN” skelama. Ponovit ću neprimjereno, iako još uvijek nedovoljno neprimjereno obzirom ni na kakvu važnost koja se pridaje obnovi stare jezgre – Grad Zagreb, pobogu, koji je*** ku***? Molim vas, pazite se”, napisala je Lara Culović.

Javio se i zamjenik gradonačelnika

O incidentu se oglasio i dogradonačelnik Luka Korlaet:

“Žao mi je da je došlo do ovog nemilog događaja. Prenosim od Hitne: “Mladić, 2001. godište. Vitalni znakovi stabilni, manja kontuzija na glavi.” Provjeravamo status zgrade odnosno da li se radi o adekvatno osiguranom gradilištu. P.S. Obnova privatnih zgrada nije u nadležnosti Grada (po mojim saznanjima, u ovom slučaju se niti ne radi o zgradi u organiziranoj postpotresnoj obnovi), već Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu. Dajemo – kao Grad – sve od sebe da umanjimo rizik od ovakvih akcidenata, osiguravanjem puteva, skidanjem nestabilnih elemenata etc”, objasnio je zamjenik Korlaet.

Nije bilo cigle

O svemu smo priupitali zagrebačku policiju koja je za Zagreb.info razotkrila kako u nesreći ipak nije bilo cigle, već je posrijedi bio potpuno drukčiji razvoj događaja.

“Mladić je vozio romobil, a kada je došao do kućnog broja 17 u Branimirovoj ulici naletio je na građevinsku skelu, koja je postavljena uz sve potrebne dozvole. Na glavi nije nosio zaštitnu kacigu”, objasnila je policija.


Komentari