NIJE SE NASLIKAVAO? Odvjetnica obitelji objasnila zašto javnost nema pravo znati uzrok smrti Milana Bandića

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Svakim danom u medije i javnost ispliva novo pitanje o okolnostima smrti Milana Bandića. I dalje je pitanje gdje se najdugovječniji gradonačelnik te noći nalazio i s kim je proveo posljednje sate. Nakon mnogobrojnih spekulacija odlučila se javno obratiti odvjetnica obitelji Bandić Dijana Kladar.

U četvrtak je poručila kako “obitelj ima pravo na privatnost” i kako im je nanesena velika duševna bol zbog “uvredljivih i klevetničkih objava”.

”Temeljem Zakona o medijima ako neki političar ne eksponira svoj privatni život, onda i on ima pravo na privatnost ”, objasnila je odvjetnica Kladar za RTL.

Dodala je kako nema pravo na privatnost vezano uz bilo što, što se odnosi na obavljanje njegove dužnosti, ali okolnosti pod kojima je neki političar umro, prema njezinu mišljenju, spadaju pod privatnost osobe.

”Život javnih osoba jest izložen kamerama kada oni obavljaju javnu dužnost, ali ako političar ne eksponira svoju privatnost. Ako se ne naslikava u raznim časopisima sa svojom obitelji, ne poziva novinare na tulume i slično, onda to javnost mora poštovati”, rekla je odvjetnica.

Podsjećamo, zbog nejasnih okolnosti smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, stručnjak za zaštitu osobnih podataka Stjepan Perko podnio je kaznenu prijavu protiv Gizma Redžepija i Sergija Ivanovića i Natalije Price.

Perko smatra kako postoji niz kontradiktornih činjenica koje ukazuju na to da se možda nije na vrijeme pomoglo Bandiću nakon srčanog udara od kojeg je preminuo.


Komentari