Nije rekla puno, ali ovo malo što je izustila ima veliko značenje! Natalija Prica u par riječi se oprostila od Milana Bandića

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Po čemu ćete pamtiti Milana Bandića?, pitali su novinari N1 televizije Nataliju Pricu, gradsku zastupnicu i jednu od najbližih Bandićevih suradnica.

“Samo po najljepšem i najboljem”, rekla je danas izlazeći s groblja Mirogoj gdje je pred tisućama ljudi pokopan zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ima li stranka Milana Bandića sad budućnost, zanimalo je novinare, a Prica je na to kratko odgovorila:

“Nadam se da ima, vjerujem”, dodala je Natalija Prica, inače bivša misica, koja je kao članica Bandićeve stranke ušla u zagrebačku Skupštinu kao zamjena.

Uz mnoštvo okupljenih prijatelja, poznanika, političkih istomišljenika, ali i neistomišljenika, na zagrebačkom groblju Mirogoj u srijedu je održan posljednji ispraćaj dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je umro u nedjelju u 66. godini života od posljedica srčanog udara.

“Otišao je čovjek koji je imao toliko života, energije i ljubavi za sve, koji je toliko napravio za ovaj grad. Koji je postao dijelom njegova identiteta i sanjao velike snove o njegovoj budućnosti. Bio je jedinstven i neponovljiv. Živio je svoj grad i izgorio na njegovim ulicama. Nije hodio malen ispod zvijezda, dao je cijeloga sebe za sve nas”, rekla je vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević na ispraćaju.

Ustvrdila je kako će Bandić ostaviti neizbrisiv trag na sadašnjosti i budućnosti Zagreba, a danas za njim tuguju Zagreb, Hrvatska i rodna Hercegovina.

Opraštamo se od velikog čovjeka, istinskog domoljuba i političkog vizionara, jednog od najvećih zagrebačkih gradonačelnika, koji je vlastiti život posvetio služenju, ponajviše malom čovjeku. Opraštamo se od humanista i borca za politiku lišene licemjerstva i teških ideologija, politiku jednakih prava i mogućnosti za svakoga. Opraštamo se od političkog lidera i najdugovječnijeg zagrebačkog  gradonačelnika koji je izmijenio vizure grada pretvorivši ga u istinsku europsku metropolu, istaknula je.

“Velikani poput Milana rijetki su u politici i zato budimo zahvalni na njegovom velikom djelu i ispunjenom životu”, rekla je  Pavičić Vukičević, koja će voditi Zagreb do izbora nove čelne osobe grada.

Komentari