‘NIJE ME SRAM’ Kristijan Ugrina zbog otplate tuđih dugova prisiljen dostavljati hranu

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Glumac Kristijan Ugrina otplaćuje tuđe dugove. Naime, 24 sata piše kako je glumac davnih godina potpisao jamstvo za dva kredita. Za prvi ga je zamolila kolegica glumica, sada pokojna supruga njegovog profesora s Akademije. Rekla mu je da želi suprugu dignuti spomenik i pokrenuti stipendiju koja bi nosila njegovo ime. Ona je uredno otplaćivala kredit sve dok nije otišla u mirovinu.

‘Pokazala je dobru volju da joj se rate skidaju s mirovine, i zajedno smo išli u Mirovinsko da joj stave obustavu, no od toga nije bilo ništa i otplata je prepuštena jamcu’, ispričao je glumac. Prvi kredit po kojem je bio jamac otplatio je od fuševa. Kristijan se dogovorio s bankom i predao im 50 000 kuna.

No, pandemija je promijenila situaciju i više nema dodatne zarade, a glumačka plaća Kristijanu, koji ima troje djece, nije dovoljna za život.

Rodbina se prestala javljati

Glumica kojoj je Ugrina digao kredit umrla je lani. Živjela je u velikom stanu u središtu Zagreba te imala u posjedu zemlju u Gorskom kotaru te je obećala nešto prepisati na glumca, no to se nije dogodilo. ‘I ona i rodbina su to obećali, a kad je umrla, rodbina mi se samo prestala javljati na telefon’, ispričao je glumac za 24 sata. Glumica je u banci tražila i moratorije pa Ugrina sada otplaćuje veći iznos nego na koji je pristao biti jamac.

Od početka pandemije snalazi se kako zna i umije. Dok nije u ZKM-u, biciklom raznosi hranu. Nije ga sram. ‘Sramota je doma ležati i kukati i tražiti da tvoje probleme riješi netko drugi’, govori glumac i upozorava ljude da budu oprezni jer u želji da nekome pomognu, vrlo lako se mogu naći u bezizlaznoj situaciji.

 

Komentari